Ακάθεκτος ο Γιλντιρίμ: “Προκληθήκαμε στα Ίμια και δώσαμε απάντηση”

Γιλντιρίμ

Μια ημέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά το επεισόδιο στα Ίμια, και πριν αναχωρήσει για τη Λευκορωσία, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, εμφανίσθηκε και πάλι προκλητικός.

Η Άγκυρα είπε ρητά στην Ελλάδα να σταματήσει να δημιουργεί εντάσεις για να υπάρχουν καλύτερες σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες, είπε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας το πρωί σε δημοσιογράφους.

«Εκφράσαμε ρητά στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι το να μένει μακριά από εντάσεις θα είναι καλλυτερο όσον αφορά τις σχέσεις των δυο χωρών», είπε ο Γιλντιρίμ.

«Πρόσφατα, έγιναν παραβιάσεις κι ένταση που ξεκίνησε από τα Ίμια και εμείς απαντήσαμε», είπε επίσης ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι οι δυο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να μειωθούν οι εντάσεις και να υπάρχει ανοικτή γραμμή μέσω πολιτικών και διπλωματικών οδών».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ακόμα ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι μια θάλασσα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία και ότι τις δυο χώρες τις ενώνουν περισσότερα από όσα τις χωρίζουν. «Μπορούμε να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα μόνο με τον διάλογο», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός της χώρας που παραλίγο να βυθίσει σκάφος του ελληνικού λιμενικού στα Ίμια.

Ο Γιλντιρίμ είπε ακόμα ότι οι επικεφαλής των επιτελείων των δυο χωρών θα συναντηθούν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Μάιο και θα συζητήσουν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μην έχουμε κλιμάκωση των υπαρχόντων προβλημάτων στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προς αποκλιμάκωση η ένταση στα Ίμια – Καταλυτική η επέμβαση των Αμερικανών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία»: Μετά την ακταιωρό η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση!

ΑΚΟΜΑ: Ο Πάνος Καμμένος ενημερώνει το ΝΑΤΟ για την τουρκική προκλητικότητα