Εκτός από την Αντωνοπούλου – Μάρδας, Φωτάκης και Σγουρίδης πήραν επίδομα ενοικίου!

Επίδομα

Διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση με το περιβόητο επίδομα ενοικίου που “έφαγε” πολιτικά το ζεύγος Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου, αφού αποκαλύπτεται ότι το λάμβαναν και άλλοι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το πρόβλημα αρχίζει να γίνεται μεγάλο για την κυβέρνηση, αφού νεώτερα στοιχεία καταδεικνύουν ότι της χαριστικής διάταξης είχαν επωφεληθεί ο Δημήτρης Μάρδας, ο Κώστας Φωτάκης και ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Οι δύο τελευταίοι επιβεβαίωσαν ότι είχαν κάνει αίτηση κι εντάχθηκαν στη ρύθμιση, με τον κ. Φωτάκη να διευκρινίζει ότι ουδέποτε εισέπραξε τα χρήματα που εγκρίθηκαν, αφού διαμένει στο σπίτι του γιου του στην Αθήνα κι ως εκ τούτου δεν χρειάστηκε το ποσό που προβλεπόταν.

Ο κ. Σγουριδης είπε στον ΣΚΑΙ ότι έλαβε μόλις 350 ευρώ για επτά μήνες, αφού το ενοίκιο που πλήρωνε μηνιαίως ήταν 50 ευρώ κι ότι δεν εισέπραξε το ποσό των 7000 ευρώ που είχε εγκριθεί με βάση το νόμο.

Ο κ. Μάρδας φέρεται πάντως να είναι εκείνος που εισηγήθηκε κι ενέταξε τελικά τη σκανδαλώδη ρύθμιση τον Αύγουστο του 2015 στο νομοσχέδιο για το τρίτο μνημόνιο, καθώς εκείνο τον καιρό ήταν εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Οικονομικών.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη και περίπου αποσβολωμένη το θέμα, αφού εμφανίζεται να μην γνωρίζει ούτε η ίδια τι ακριβώς συμβαίνει με τους υπουργούς της.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απέφυγε το πρωί της Τρίτης να διαψεύσει ότι υπάρχουν υπουργοί που έχουν κάνει χρήση της ρύθμισης, παρότι χθες, με την ευκαιρία της απομάκρυνσης της κυρίας Αντωνοπούλου είχε υποστηρίξει ότι μόνο εκείνη είχε λάβει το επίδομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΝΔ επιμένει: «Ο Πάιατ μας είπε ότι δεν υπάρχει έρευνα του FBI για πολιτικούς»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παραιτήθηκε κι ο Δημήτρης Παπαδημητρίου – Η σύντομη ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου

ΑΚΟΜΑ: Εν μέσω σεναρίων για ανασχηματισμό η ομιλία Τσίπρα στην Τρίπολη την Τετάρτη