Άδωνις: «Οι σκευωροί της Novartis έγιναν ρεζίλι με τα νέα στοιχεία – Συνεχίζουν τη λάσπη!»

137

«Οι σκευωροί της Novartis έγιναν ρεζίλι με τα νέα στοιχεία και αντί να ζητήσουν συγγνώμη συνεχίζουν τη λάσπη», τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε στο Μαξίμου με μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook.

Σε αυτή αναφέρει:

«Οι Σκευωροί της Novartis έγιναν ρεζίλι με τα νέα στοιχεία και αντί να ζητήσουν συγγνώμη συνεχίζουν την λάσπη

Στις αρχές της εβδομάδος και ενώ η Κυβέρνηση βρισκόταν πάλι απολογούμενη για τα γεγονότα της Τούμπας, πάλι ως «από μηχανής θεός» η κα Τουλουπάκη έστειλε στην Βουλή νέα στοιχεία για το λεγόμενο σκάνδαλο Novartis. Από την αρχή όλα τα μέλη της Επιτροπής τα θεώρησαν Άνευ σημασίας αλλά η Κυβερνητική προπαγάνδα με αυτά προσπάθησε και προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα.

Μέσα σε αυτά όμως υπάρχει και ένα Χαρτί που ενώ είναι η μεγαλύτερη δικαίωση μου εν τούτοις παρουσιάζεται διαστρεβλωμένο από τον φιλοκυβερνητικό τύπο ο οποίος προφανώς εκτελεί υπηρεσία.

Το χαρτί αυτό του Οκτωβρίου του 2013 χωρίς όνομα, απευθύνεται σε κάποιον (η προπαγάνδα λέει σε μένα αν και εγώ ποτέ δεν έλαβα τέτοιο χαρτί αλλά μικρή σημασία έχει αυτό) όπου παρουσιάζει τις βασικές στοχεύσεις της Novartis για την πολιτική που θα ακολουθούσε το Υπουργείο Υγείας στο μέλλον. Σημειώστε ότι σύμφωνα με την ψευδομάρτυρα στις 30/09/2013 είχα λάβει και 2.000.000€ (που τέτοια τύχη) από τη Novartis.

Τρεις είναι οι βασικοί στόχοι που έπρεπε να πετύχει η Novartis σύμφωνα με αυτό το χαρτί:

Α) να παραμείνει η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη στα 2,5 δις € για το 2014 και σε κάθε περίπτωση να μην πέσει κάτω από τα 2,25 δις€.
Β) σε καμία περίπτωση γράφει να μην πέσει η τιμή των off patent κάτω από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων της ΕΕ.
Γ) να βγουν τα ΦΥΚ (Φάρμακα Υψηλού Κόστους) στα Ιδιωτικά Φαρμακεία αλλά με απολύτως ελεγχόμενα κανάλια διανομής από της εταιρίες που θα έπρεπε να μπορούν και να αρνούνται πώληση σε όποιον χονδρέμπορο δεν ήθελαν.

Ένα μήνα μετά, τέλος Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου του 2013 πήγα στη Βουλή το νόμο μου.

Αυτός προέβλεπε και τελικά νομοθέτησα:

Α) 1.970.000 € στόχο για την δημόσια φαρμακευτική δαπάνη δηλ η Novartis απέτυχε στον πρώτο της στόχο.

Β) στο άρθρο 2 παρ3 ότι τα off patent θα πήγαιναν -50% δηλ κάτω από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων της ΕΕ και μόνον αν ο μέσος όρος ήταν μικρότερος του 50% τότε με τον μέσο όρο. Δηλ απέτυχε η Novartis και στον β στόχο της.

Γ) τα ΦΥΚ σε όλα ανεξαιρέτως τα Φαρμακεία χωρίς να μπορούν οι εταιρίες να διαλέγουν σε ποιο κανάλι θα πωλούν, με 60 μέρες υποχρεωτική πίστωση, το πολέμησε φρικτά και η ΠΦΑ το πήρε πίσω και με απόδοση στον Εοππυ του χονδρεμπορικού κέρδους εάν πουλούσαν απευθείας στα Φαρμακεία (για αυτό το τελευταίο με επαίνεσε ο Κουρουμπλής προχθές στην ομιλία του στην Βουλή).
Δηλαδή και στους τρεις στόχους που έθεσε η Novartis απέτυχε.

Δηλ εγώ είχα πάρει 2.000.000€ αλλά δεν δέχθηκα καμμία από τις απαιτήσεις της. Και μάλιστα αμέσως μετά το νόμο ο κ. Φρουζής ζήτησε την απόσυρση του νόμου και την παραίτηση μου και ο Σύριζα υιοθέτησε τα αιτήματα τους και του ζητούσαν και ραντεβού…
Όλα αυτά παρουσιάζονται από την « Δημοκρατία» και το “Documento” έτσι… Τα συμπεράσματα δικά σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταδικάζει η ΝΔ την αποστολή σφαίρας στον Νίκο Κοτζιά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξανά σφαίρα στον Κοτζιά για το Μακεδονικό – Την έστειλαν μέσα σε επιστολή

ΑΚΟΜΑ: Βασιλειάδης: «Σοκαριστική η εικόνα του Σαββίδη με το όπλο στην Τούμπα»