Δέσμευση Μητσοτάκη για κατάργηση υπο-κατώτατου μισθού και αύξηση αφορολόγητου

140

Δύο νέες δεσμεύσεις, αυτές για την κατάργηση του υπό-κατώτατου μισθού και την αύξηση του αφορολόγητου φέρνει στο προσκήνιο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέπτυξε το σχέδιό του για την καταπολέμηση της ανεργίας και την αύξηση του εισοδήματος των νέων μισθωτών, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για σημαντική μείωση φόρων και εισφορών και προσέλκυση επενδύσεων. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στη δημιουργία 600.000 νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μέσα σε τρία χρόνια, επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες το επίπεδο της ανεργίας.

“Σε αυτό το νέο πλαίσιο δυναμικής ανάπτυξης στην οποία θα έχει εισέλθει η οικονομία, οι εργαζόμενοι θα γνωρίζουν ότι η απασχόληση θα αυξηθεί, ο στρατός της ανεργίας θα μειωθεί και οι πραγματικές αποδοχές θα αυξηθούν με βιώσιμο τρόπο, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε ότι όταν η “γαλάζια” παράταξη τη διακυβέρνηση της χώρας θα προχωρήσει:

-Στην κατάργηση του υπο-κατώτατου μισθού των 510 ευρώ που ισχύει σήμερα για τους νέους έως 25 ετών και την ένταξή τους στον ενιαίο κατώτατο μισθό που είναι σήμερα 586 ευρώ. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι θα καταργήσει την υφιστάμενη σήμερα διάκριση σε κατώτατο και υπο-κατώτατο μισθό, που ουσιαστικά δημιουργεί εργαζομένους δύο ταχυτήτων, ανάλογα με την ηλικία τους. Με την κατάργηση του υπο-κατώτατου μισθού των 510 ευρώ, κανένας εργαζόμενος δεν θα αμείβεται μετά τις εκλογές με μισθό χαμηλότερο από τον ισχύοντα κατώτατο μισθό που είναι σήμερα 586 ευρώ.

-Στην αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι τα μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μειώνουν το αφορολόγητο όριο για όλους κατά 3000 ευρώ. Ταυτόχρονα, αφού τόνισε τη σημασία του θεσμού της οικογένειας στην ελληνική κοινωνία, δεσμεύθηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία θα αυξήσει, σε κάθε περίπτωση, το αφορολόγητο όριο κατά 1000 ευρώ επιπλέον για κάθε παιδί.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τάζει η Φωτίου: «Θα φέρουμε νόμο-πλαίσιο για τη λειτουργία όλων των προνοιακών ιδρυμάτων»

Διαψεύδει ο Παππάς: «Δεν υπήρξε «εκρηκτική» συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου»

Σε Σύρο και Τήνο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας (pics)