Η Αντωνοπούλου στην πρώτη της συνέντευξη: “Νιώθω μαζί με τη «συγνώμη» μου την ανάγκη να πω τη δική μου αλήθεια”

Αντωνοπούλου

Την πρώτη της συνέντευξη μετά την παραίτησή της για το επίδομα ενοικίου που λάμβανε, έδωσε η τέως αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας. Στην «Εφημερίδα των Συντακτών», δήλωσε πως αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη, αλλά και να πει τη δική της αλήθεια.

«Αυτό που με θλίβει περισσότερο στην περιπέτεια αυτή που οδήγησε στην παραίτησή μου είναι ο τρόπος που εκτέθηκα στα μάτια συντρόφων και ακόμη περισσότερο των πολιτών που αγωνίζονται να επιβιώσουν με τις μεγάλες περικοπές στα εισοδήματά τους, με την υψηλή ανεργία, με τα “κόκκινα” δάνεια και τον φόβο να χάσουν τη μικρή τους περιουσία. Σε αυτούς νιώθω την ανάγκη να πω, μαζί με τη “συγνώμη” μου, τη δική μου αλήθεια, που εξαφανίστηκε μέσα στον ορυμαγδό ψευδών, ανακριβειών και κραυγών της αντιπολίτευσης και των φιλικών της μέσων».

Η κ. Αντωνοπούλου δήλωσε, επίσης, ότι η δαπάνη διαμονής είναι «αναπόσπαστο κομμάτι της υπουργικής αμοιβής».

«Ακριβώς όπως αποδεχόμαστε τη χρήση αυτοκινήτου και τις λοιπές επικουρίες» είπε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Αν δεν μου είχε καλόπιστα υποδειχθεί, θα αγνοούσα την ύπαρξή του. Και με την ευκαιρία, επειδή ορισμένοι εξακολουθούν να διαδίδουν ανακρίβειες, να ξεκαθαρίσω ότι υπάρχει στη διάθεση οποιουδήποτε έχει την καλή προαίρεση να το ζητήσει επίσημο έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο δείχνει ξεκάθαρα ότι από τον Αύγουστο του 2017 δεν αιτήθηκα τη συνέχιση της παροχής και, φυσικά, ως εκ τούτου δεν την έλαβα».

Ερωτηθείσα, όμως, αν τίθεται ηθικό ζήτημα απάντησε: «Βεβαίως». Αυτός ήταν και ο λόγος, όπως είπε, που έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του πρωθυπουργού.

«Έθεσα την παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού με SMS την Κυριακή. Όπως εξηγούσα γραπτώς, δεν ήθελα να δώσω την παραμικρή ευκαιρία να πληγεί η κυβέρνηση στην κρίσιμη φάση ολοκλήρωσης της προσπάθειας να βγει η χώρα από την κρίση. Και, επίσης, δεν ήθελα να αποτελέσει το επικοινωνιακό πρόσχημα για την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεπλύνει την εμπλοκή της στο τεράστιο σκάνδαλο της Novartis, κι όχι μόνο σ’ αυτό. Ήταν κι αυτό μια ηθική επιλογή, κι ευχαριστώ τον πρωθυπουργό που το επισήμανε δημόσια» υποστήριξε η κ. Αντωνοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φοβάται θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ο Σταύρος Θεοδωράκης

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κουρουμπλής: «Τι να κάνει η Ελλάδα; Να πάει να καταλάβει την Τουρκία;» (video)

ΑΚΟΜΑ: Πηγές ΝΔ: «Πολύ ενοχλημένος ο Μητσοτάκης για τις δηλώσεις Δαβάκη»