Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης – Όσα έγιναν στη… μικρής διάρκειας τελετή (pics)

Ορκωμοσία_

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.

Η ορκωμοσία έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ορκωμοσία03

«Διαβεβαιώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού», επανέλαβαν ενώπιον του Προκόπη Παυλόπουλου τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, οι Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Φώτης Κουβέλης, Νάσος Ηλιόπουλος, Μερόπη Τσούφη και Κωνσταντίνος Στρατής.

Θα ακολουθήσει η τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στον Γιάννη Δραγασάκη, ενώ την Παρασκευή το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τελικά στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής η τελετή παράδοσης των αρμοδιοτήτων του απερχόμενου υπουργού, Γιάννη Μουζάλα, στο νέο υπουργό, Δημήτρη Βίτσα.

Ορκωμοσία02

Υπενθυμίζεται πως:

  • Νέος Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης  στη θέση του Δημήτρη Παπαδημητρίου.
  • Υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής στη θέση του Γιάννη Μουζάλα αναλαμβάνει ο Δημήτρης Βίτσας.
  • Τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.
    Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων αναλαμβάνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, στη θέση του Κώστα Ζουράρι.
  • Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Αθανάσιος Ηλιόπουλος, στη θέση της Ράνιας Αντωνοπούλου.
  • Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής. Πρόκειται για μια νέα θέση που δημιουργείται στο εν λόγω υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σφοδρές αντιδράσεις – Στο στόχαστρο της αντι­πολίτευσης η υπουργοποίηση Κουβέλη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα βάζει με τον Τόσκα ο Καμίνης: «Έχει χαθεί ο έλεγχος – Εσκεμμένη αβουλία απέναντι σε αντιεξουσιαστές»

ΑΚΟΜΑ: Τι είχε πει η νέα υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη για το τροχαίο Βακάκη