Έπεσε Μιράζ 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας βορειοανατολικά της Σκύρου – Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Μιράζ

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε πριν προσγειωθεί  εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ενώ έχει δοθεί εντολή σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού να σπεύσουν στην περιοχή.

Η επικοινωνία με τον πιλότο του Mirage 2000-5 χάθηκε περίπου στις 12:15. Το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεφε στη βάση του μετά από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών μαχητικών.

Σύμφωνα με το onalert.gr, ο πιλότος του δεύτερο μαχητικού, ήταν εκείνος που ενημέρωσε ότι έχασε την επικοινωνία με το Mirage 2000-5. Στο σημείο σπεύδουν ελικόπτερα Chinook της Αεροπορίας Στρατού καθώς και αλλά εναέρια μέσα.

Το αεροσκάφος ανήκε στην Μοίρα 331 Παντός Καιρού Θησέας που εδρεύει στην 104 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα από τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας «σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρώσος πρεσβευτής: Δεν μπορώ να φανταστώ έναν πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι μέλλει γενέσθαι – Την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών!

ΑΚΟΜΑ: Θεοδωράτος για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Συνεχίζεται η εγκληματική ενέργεια των νεοθωμανών της Άγκυρας (Βίντεο)