Δήμαρχος Φούρνων: Η ελληνική σημαία κυματίζει κανονικά

125

H ελληνική σημαία στη βραχονησίδα κυματίζει κανονικά, είπε ο δήμαρχος των Φούρνων, μετά τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ περί υποστολής της ελληνικής σημαίας από τη βραχονησίδα “Ανθρωποφάς”.

Σε επικοινωνία που είχε το kathimerini.gr μαζί του, ανέφερε ότι ο ίδιος, μαζί με κλιμάκιο του λιμενικού, βρέθηκε στο κοντινότερο σημείο των Φούρνων με τη συγκεκριμένη βραχονησίδα και χρησιμοποίησε κυάλια για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Η συγκεκριμένη βραχονησίδα ανήκει διοικητικά στον Δήμο Φούρνων Κορσεών. Ο δήμαρχος, κ. Ιωάννης Μαρούσης, μιλώντας στο kathimerini.gr, εξήγησε ότι είχε ενημερωθεί πριν από λίγες ημέρες μέσω των κοινωνικών δικτύων για την ενέργεια τριών ατόμων, να σηκώσουν ελληνική σημαία στη συγκεκριμένη βραχονησίδα. “Ήταν τρία παιδιά που είχαν έρθει στο νησί για να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα”, είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν έχει γίνει αντιληπτό κάτι τέτοιο”, ήταν το σχόλιο εκπροσώπου των λιμενικών αρχών των Φούρνων, σε ερώτηση του kathimerini.gr σχετικά με την παρέμβαση της τουρκικής ακτοφυλακής στο νησί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νεαροί από τους Φούρνους ύψωσαν την γαλανόλευκη στην Ανθρωποφάς (Εικόνες)

Δήλωση Γιλντιρίμ για περιστατικό σε βραχονησίδα στο Αιγαίο: «Κατεβάσαμε ελληνική σημαία!»

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ροές των μεταναστών στα νησιά του Β. Αιγαίου