Καμία ποινή στον βουλευτή Φωκά για το «να καεί η π@@τ@ν@ η Βουλή»

Φωκάς

Στα μαλακά έπεσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς για το «να καεί η π@@τ@ν@ η Βουλή» που είχε αναπαραγάγει σε συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ. 

Κι αυτό γιατί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με ομόφωνη απόφαση προχώρησε μόνο σε πολιτική αποδοκιμασία για τον συγκεκριμένο βουλευτή. Ωστόσο, στην αρχή της συνεδρίασης υπήρξαν βουλευτές που ζήτησαν να υπάρξει μομφή και ποινή για τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων.

Στις προτάσεις αυτές αντέδρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης, ο οποίος όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη ανέφερε ότι δεν μπορεί ο συγκεκριμένος βουλευτής να χωρίζει τους Έλληνες σε «εμείς και αυτοί», της απάντησε ότι «ο δικός σας αρχηγός έλεγε προεκλογικά “ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν”».

Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν παραπέμφθηκαν στη συγκεκριμένη επιτροπή κι άλλοι βουλευτές που είχαν προχωρήσει σε αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές, όπως ο Πάνος Καμμένος, ο Κώστας Ζουράρις αλλά και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Δαβάκης.

Τελικά, μετά από συζήτηση η επιτροπή κατέληξε στην πολιτική αποδοκιμασία, πράγμα που σημαίνει ότι θα συνταχθεί συγκεκριμένη επιστολή και θα σταλεί στον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος και θα αποφασίσει αν το θέμα θα έχει συνέχεια με ποινή στον βουλευτή ή όχι, αφού με βάση τον κανονισμό η επιτροπή δεν έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει ποινές για ενέργειες των βουλευτών που γίνονται εκτός Κοινοβουλίου.

Στην απόφαση αυτή, όπως ανέφεραν οι βουλευτές, μέτρησαν η συγγνώμη του βουλευτή αλλά και ο προηγούμενος έντιμος κοινοβουλευτικός του βίος. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε στους βουλευτές ότι τόσο η Ένωση Κεντρώων όσο και ο Βασίλης Λεβέντης καταδίκασαν το περιστατικό, έκαναν συστάσεις στον βουλευτή, αλλά έλαβαν υπόψη τους και τη συγγνώμη και τη μεταμέλειά του, αλλά και τον προηγούμενο έντιμο κοινοβουλευτικό βίο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόμνημα Φωκά: «Από αμηχανία και αμέλεια δεν αντέδρασα στα συνθήματα κατά της Βουλής»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα δήλωση Κουβέλη μετά τον «ακήρυχτο πόλεμο»: «Μια αναχαίτιση μπορεί να μετατραπεί σε θερμό επεισόδιο!»

ΑΚΟΜΑ: Μπακογιάννη: Σε περίπτωση θερμού επεισοδίου δεν θα υπάρξει νικητής