Ο Άσαντ παρέδωσε το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής στην Γαλλία – “Δεν με τιμά κάτι από σκλάβους των ΗΠΑ”

Η προεδρία της Συρίας ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι επέστρεψε το παράσημο του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής που είχε απονείμει η Γαλλία το 2001 στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, επισημαίνοντας ότι αρνείται να φορά το παράσημο μιας χώρας που είναι «σκλάβος» των ΗΠΑ, κάτι που δεν τιμά φυσικά την Γαλλία.

Το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν είχε επισημάνει τη Δευτέρα ότι το Παρίσι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αφαίρεσης της τιμητικής διάκρισης που είχε αποδοθεί στον Άσαντ, δύο ημέρες μετά τη συμμετοχή της Γαλλίας στα πλήγματα εναντίον στόχων του συριακού στρατού.

«Το υπουργείο Εξωτερικών επέστρεψε επισήμως στη Δημοκρατία της Γαλλίας, μέσω της πρεσβείας της Ρουμανίας στη Δαμασκό που εκπροσωπεί τα γαλλικά συμφέροντα στη Συρία, το παράσημο του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής που είχε δοθεί στον πρόεδρο Άσαντ από τον Γάλλο πρώην πρόεδρο Ζακ Σιράκ», ανέφερε η συριακή προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Η απόφαση ελήφθη μετά «τη συμμετοχή της Γαλλίας στην επίθεση μαζί με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία εναντίον της Συρίας στις 14 Απριλίου», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Δεν αποτελεί τιμή για τον πρόεδρο Άσαντ να φορά το παράσημο που του δόθηκε από μια χώρα σκλάβο και ακόλουθο των ΗΠΑ που στηρίζει τους τρομοκράτες», τόνιζε η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πρώτη αντίδραση του Μπασάρ αλ Άσαντ μετά τους βομβαρδισμούς στη Συρία (video)

Μήνυμα Άσαντ στη Δύση: «Οποιαδήποτε πιθανή δράση θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη αστάθεια»

Απίστευτη λογοκρισία: «Έκοψαν» Στρατηγό στον αέρα επειδή είπε ότι δεν έριξε ο Άσαντ τα χημικά στην Συρία (Βίντεο)