Πτώση Μιράζ – Βρέθηκε ο καταγραφέας της μοιραίας πτήσης!

Μιράζ

Εντοπίστηκε εκπομπή σήματος από τον καταγραφέα πρόσκρουσης.

Την ώρα που σε κλίμα πένθους και οδύνης ο Γιώργος Μπαλταδώρος οδηγούνταν στην τελευταία του κατοικία, στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, την ιδιαίτερη πατρίδα του, έρχεται μια σημαντική εξέλιξη που αναμένεται να ρίξει ως στα αίτια της μοιραίας συντριβής του μοιραίου Mirage 2000-5.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert.gr, το μικτό γκρουπ των ερευνητών από την Κινητή Ομάδα Συντήρησης Θαλασσίων Εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας μαζί με το κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος αλλά και τα στελέχη του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας έχουν εντοπίσει την εκπομπή σήματος από τον καταγραφέα πρόσκρουσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, το σήμα εκπέμπεται από τον ασύρματο πομπό του Crash Recorder από βάθος 800 μέτρων. Το Crash Recorder είναι ένα από τα τουλάχιστον τρία καταγραφικά συστήματα που διαθέτει το μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5 και είναι το μόνο σύμφωνα με έμπειρους ιπτάμενους που μπορεί να μην υποστεί καμία αλλοίωση από ένα ατύχημα.

Tα δεδομένα που βρίσκονται στον καταγραφέα της πτήσης θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά. Μέσω αυτών θα “φωτιστούν” οι περισσότερες πτυχές της «βουτιάς θανάτου» που έκανε το Mirage 2000-5 που πιλοτάριζε ο Γιώργος Μπαλταδώρος ενώ προσέγγιζε την αεροπορική βάση της 135 Σμηναρχίας Μάχης. Όπως έγραψε το OnAlert.gr ως επικρατέστερο μέχρι στιγμής θεωρείται το σενάριο του χωρικού αποπροσανατολισμού ή αλλιώς του βέρτιγκο.

Να σημειωθεί ότι στα χέρια της επιτροπής που εξετάζει τα αίτια του δυστυχήματος βρίσκεται το βίντεο από τις κάμερες του Μirage που ακολουθούσε το μοιραίο μαχητικό αεροσκάφος του Γιώργου Μπαλταδώρου. Φως στα αίτια θα ρίξει και η κατάθεση του πιλότου του δεύτερου Mirage.

Όπως έχει γίνει γνωστό στη θόλωση που είχε δημιουργηθεί από τις μετεωρολογικές συνθήκες, τα δυο Mirage 2000-5 εισήλθαν μαζί ως ανοιχτός και όχι ως κλειτός σχηματισμός. Πραγματοποίησαν μαζί τη βύθιση στη νέφωση η οποία ήταν χαμηλή, κάτω και από τα 300 μέτρα.

Όταν ο δεύτερος πιλότος διαπίστωσε την απώλεια του αρχηγού του σχηματισμού, φέρεται να ενημέρωσε ακαριαία ότι «έχασα τον 1» το Mirage με τον Γιώργο Μπαλταδώρο δηλαδή. Εν συνεχεία, και ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία απαγκιστρώθηκε από τον σχηματισμό χαράσσοντας ανοδική πορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική τραγωδία – Βρέθηκε η σορός του χειριστή του Μιράζ, Γιώργου Μπαλταδώρου – Ψάχνουν το μαύρο κουτί

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κίνηση ανθρωπιάς – Η Βουλή αποφάσισε να «υιοθετήσει» τα ανήλικα παιδιά του σμηναγού Μπαλταδώρου

ΑΚΟΜΑ: Σπαραγμός στην κηδεία του Γιώργου Μπαλταδώρου: «Μπαμπάκα μας, καμάρι μας»