Τελικά είναι πολλοί! Ένας στους τρεις νέους στις ΗΠΑ δεν είναι βέβαιοι ότι η Γη είναι σφαιρική

Όχι μόνο βρίσκονται ανάμεσά μας αλλά επιπλέον δεν είναι και τόσο λίγοι τελικά. Μιλάμε για όσους είτε πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη, είτε «απλώς» δεν είναι βέβαιοι ότι είναι σφαιρική. Είναι μάλλον ανησυχητικό ότι μόνο δύο στους τρεις νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών στις ΗΠΑ (ποσοστό 66%) δηλώνουν απολύτως πεπεισμένοι ότι ο πλανήτης μας είναι σφαιρικός.

Όπως δείχνει δειγματοληπτική έρευνα της εταιρείας YouGov σε 8.215 άτομα, το ποσοστό βεβαιότητας αυξάνει μαζί με την ηλικία: το 76% των ατόμων 25-34 ετών, το 82% των ατόμων 34-44 ετών και το 85% των ατόμων 45-54 ετών απάντησαν «πάντα πίστευα ότι ο κόσμος είναι σφαιρικός» (μέσος όρος 84% για όλες τις ηλικιακές ομάδες).

Όμως το 4% των νέων 18-24 ετών απάντησε «πάντα πίστευα ότι ο κόσμος είναι επίπεδος». Στις ίδιες ηλικίες, ένα πρόσθετο 5% απάντησε «πάντα πίστευα ότι ο κόσμος είναι επίπεδος αλλά πρόσφατα έχω αμφιβολίες περί αυτού» (σ.σ. πάλι καλά…), ένα 9% δήλωσε «πάντα πίστευα ότι ο κόσμος είναι σφαιρικός, αλλά πρόσφατα έχω αμφιβολίες γι’ αυτό» και, τέλος, ένα ακόμη 16% απάντησε «άλλο/δεν είμαι σίγουρος».

Εν ολίγοις, ένας στους τρεις νέοι 18 έως 24 ετών (το 34%) δεν είναι τελείως βέβαιοι ή αποφεύγουν να δηλώσουν σαφώς ότι η Γη είναι σφαιρική. Το ποσοστό των απολύτως πεπεισμένων οπαδών της επίπεδης Γης (αν δεν κάνουν πλάκα τη στιγμή της απάντησης…) είναι 3% στις ηλικίες 25-34, 1% στις ηλικίες 35-44 και 2% στις ηλικίες 45-54 (μέσος όρος 2% σε όλες τις ηλικιακές ομάδες).

Αν σκεφθεί κανείς ότι ο πληθυσμός των ΗΠΑ είναι περίπου 326 εκατομμύρια, το 1% αντιστοιχεί σε σχεδόν 3,3 εκατομμύρια. Άρα όσοι δηλώνουν οπαδοί της επίπεδης της Γης ή εκφράζουν αμφιβολίες για τη σφαρικότητά της, είναι πολλά εκατομμύρια άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ζούν ανάμεσα μας» και κάνουν συνέδριο για την… επίπεδη Γη (Βίντεο)

Σχεδιάζουν δορυφόρο έργο τέχνης που θα αντανακλά το φως (vid)

Ετοιμάζουν πανάκριβο διαστημικό ξενοδοχείο – Η βραδιά θα κοστίζει 792.000 δολάρια! (Βίντεο)