Τουρκικά ΜΜΕ – Η Άγκυρα ενημέρωσε την Αθήνα για τη σημαία στη βραχονησίδα και μετά την κατέβασε

131
Βραχονησίδα

Ο τουρκικός Τύπος όχι μόνο συντηρεί το θέμα με τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι υπέστειλε ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, κοντά στους Φούρνους Ικαρίας, αλλά το… σηκώνει κιόλας.

Βραχονησίδα02

«Τίνος υπεργολάβος είναι η Αθήνα», τιτλοφορεί το άρθρο της η φιλοκυβερνητική Yeni Safak. Και σημειώνει: «Επειδή ΗΠΑ και ΕΕ δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την εισβολή στην Αφρίν, κλιμακώνεται η ένταση για να εμπλακεί η Τουρκία στο Αιγαίο. Ενθαρρυμένη από την παρουσία Νατοϊκών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο η Αθήνα πρόσθεσε άλλη μία στις προκλήσεις της. Έβαλαν ελληνική σημαία σε βραχονησίδα ανοικτά του Ντιντίμ. Κομάντος πήγαν αμέσως και κατέβασαν τη σημαία».

Βραχονησίδα03

H Milliyet κάνει τίτλο τις απειλές Τσαβούσογλου: «Μπορεί να γίνει ατύχημα από τα χέρια των στρατιωτών μας», ενώ στην πρώτη παράγραφο του άρθρου γράφει: «Νέα κύματα στα Αιγαίο. Μια ομάδα Ελλήνων τοποθέτησε σημαία σε βραχονησίδα ανοικτά του Ντιντίμ και έσπευσαν Τούρκοι στρατιώτες. Ο υπουργός Τσαβούσογλου αντιδρώντας στο συμβάν διεμήνυσε: “μην κάνετε επικίνδυνα βήματα. Μπορεί να συμβεί ατύχημα”».

Βραχονησίδα04

Η Gunes κάνει λόγο για «Νέα ένταση αλά Ίμια στις σχέσεις Άγκυρας-Αθήνας» και αναπαράγει τους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι «υπεστάλη με νυκτερινή επιχείρηση κομάντος της SAT η ελληνική σημαία που τοποθετήθηκε σε βραχονησίδα ανοικτά του Ντιντίμ. O πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ τηλεφώνησε στην Ελλάδα να απέχει από τέτοιες προκλήσεις».

Βραχονησίδα05

Αλλά και η Sabah επιμένει ότι Τούρκοι κομάντος υπέστειλαν ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα και προβάλει τις δηλώσεις του επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης: «Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ χαρακτήρισε το περιστατικό “πρωτοβουλία τύπου Ιμίων” και διεμήνυσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε σε μια παρόμοια κατάσταση»».

Βραχονησίδα06
H Hurriyet μιλά για «πρόκληση με σημαία» από την Ελλάδα και υποστηρίζει ότι η κίνηση των τριών νεαρών Ελλήνων έγινε αντιληπτή από την τουρκική ακτοφυλακή κι ότι η Άγκυρα μέσω διαφόρων διαύλων επικοινώνησε με την Αθήνα και απαίτησε να απομακρυνθεί η σημαία, η οποία, όμως παρέμεινε στη θέση της κι έτσι πήγαν τη νύχτα της Κυριακής κομάντος της SAT, την υπέστειλαν και την πήραν στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας – Το πρόγραμμά του

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δήλωση Γιλντιρίμ για περιστατικό σε βραχονησίδα στο Αιγαίο: «Κατεβάσαμε ελληνική σημαία!»

ΑΚΟΜΑ: Δήμαρχος Φούρνων: Η ελληνική σημαία κυματίζει κανονικά