Υπηρεσιακό κινητό «μπλοκάρει» τους Έλληνες στρατιωτικούς στις τουρκικές φυλακές

Στρατιωτικοί

«Καθαρά» και με τη… βούλα των εργαστηρίων της στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας είναι τα δύο κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται έναν και πλέον μήνα σε φυλακές της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η σχετική έκθεση παραλήφθηκε από την Εισαγγελία της Αδριανούπολης κι ήδη έχει περιληφθεί στο φάκελο της δικογραφίας.

Ωστόσο, οι τουρκικές Αρχές επιμένουν να δίνουν διαστάσεις «θρίλερ» σε ό,τι αφορά στο τρίτο υπηρεσιακό κινητό που είχαν επάνω τους ο υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο ΕΠ.ΟΠ. λοχίας, Δημήτρης Κούκλατζης και υπό το πρόσχημα αυτό κρατούν ανοικτή ακόμη τη δικογραφία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η στρατοχωροφυλακή της γείτονος δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να διαβάσει το κινητό που ανήκει στον Ελληνικό Στρατό και είχαν μαζί τους οι δύο Έλληνες, καθώς διαθέτει ειδικό λογισμικό προστασίας, το οποίο δεν έχουν καταφέρει ακόμη να «σπάσουν» οι Τούρκοι ειδικοί.

Υπό το πρίσμα αυτό, σύμφωνα, πάντα, με το «Έθνος», μετέβησαν στις φυλακές της Αδριανούπολης οι δύο Τούρκοι δικηγόροι της ελληνικής πλευράς, ο Χακάν Γιαλτσιντούκ και η Σελίν Οζέλ, οι οποίοι ζήτησαν περαιτέρω λεπτομέρειες από τους δύο στρατιωτικούς για την ηλεκτρονική υπηρεσιακή συσκευή που βρίσκεται στα χέρια των Τούρκων, ώστε να… τρέξει με πιο γοργούς ρυθμούς η έρευνα.

Οι δύο συνήγοροι ανέφεραν, μάλιστα, στην εφημερίδα ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δηλώνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν και να συνεργαστούν με τις τουρκικές Αρχές ανά πάσα στιγμή, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης της υπηρεσιακής συσκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες δηλώσεις Καμμένου: «Ακήρυχτος πόλεμος με την Τουρκία από το 1974»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρχονται οι νέες ταυτότητες – Πότε θα αρχίσει η έκδοσή τους – Τι είπε ο Τόσκας!

ΑΚΟΜΑ: Κοτζιάς σε Άγκυρα: «Τα Ίμια είναι ελληνικά – Ας το πάρει χαμπάρι η Τουρκία»