ΝΔ: Η κυβέρνηση στερεί πολύτιμη ρευστότητα για να συντηρεί την αυταπάτη της «καθαρής εξόδου»

143
Νέα Δημοκρατία

H κυβέρνηση στερεί πολύτιμη ρευστότητα από την αγορά προκειμένου να συντηρήσει την αυταπάτη της «καθαρής εξόδου», κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Σε σχετική δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας επισημαίνει ότι οι  ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν και τον Μάρτιο, παρά την πρόσφατη εκταμίευση της δόσης, απόδειξη ότι δημιουργούνται συνεχώς νέες ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα.

«Το “σκούπισμα” των ταμειακών διαθεσίμων σε φορείς του Δημοσίου συνεχίζεται και διευρύνεται, με αποτέλεσμα τα ρέπος να έχουν ξεπεράσει πλέον τα 22,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 7,5 δισ. ευρώ από το τέλος του 2017» εξηγεί ο αρμόδιος τομεάρχης και συμπληρώνει:

« Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δαπάνες με υψηλό αναπτυξιακό πολλαπλασιαστή, διαμορφώθηκαν 50% κάτω από το στόχο που η ίδια η Κυβέρνηση είχε θέσει για το πρώτο τρίμηνο του 2018. Και αυτό συνέβη ενώ είχαν ήδη πέσει στο χαμηλότερο ύψος της τελευταίας δεκαετίας το 2017.

Επιβεβαιώνεται έτσι, για ακόμη μία φορά, ότι Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ρευστότητα στην πραγματική οικονομία είναι έννοιες ασύμβατες» καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζαχαριάδης για την σύλληψη του Τούρκου πολίτη: Η Ελλάδα είναι σοβαρή χώρα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αλέξης Τσίπρας από την Λέσβο: Σύμμαχος μας οι άνθρωποι του μόχθου και όχι οι ολιγάρχες

ΑΚΟΜΑ: Τζανακόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεμείνει από πολιτικά καύσιμα»