Έρευνα για τους «αλβανικούς αετούς» των Τζάκα και Σακίρι από την FIFA

Έρευνα σχετικά με τους πανηγυρισμούς των Γκρανίτ Τζάκα και Σερντάν Σακίρι μετά τα γκολ που πέτυχαν κατά τον αγώνα της Ελβετίας με την Σερβία στο Μουντιάλ της Ρωσίας άνοιξε η FIFA.

Οι δύο ποδοσφαιριστές αγωνίζονται με τα χρώματα της Ελβετίας όμως κατάγονται από τον αλβανικό πληθυσμό του Κοσόβου και κατά τους πανηγυρισμούς τους φάνηκε να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον δικέφαλο αετό που κοσμεί την σημαία της Αλβανίας. Η στάση τους προκάλεσε τους Σέρβους οπαδούς, που τους αποδοκίμασαν.

Τα γκολ του Τζάκα και του Σακίρι ανέτρεψαν το προβάδισμα της Σερβίας και έδωσαν την νίκη με 2-1 στους Ελβετούς, όπως μεταδίδει το skai.gr.

Το Κόσοβο αποσχίστηκε μονομερώς από την Σερβία το 2008, όμως το Βελιγράδι αρνείται να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της περιοχής.

Οι δύο παίχτες αρνήθηκαν πως είχαν πολιτικά κίνητρα, αν και ο Τζάκα σημείωσε ότι είχε κατά νου την καταγωγή του. Ο Σακίρι από την πλευρά του είχε ράψει την σημαία του Κοσόβου σε ένα από τα παπούτσια του. Η στάση του προκάλεσε δημοσιεύματα οργής στον σερβικό Τύπο.

Η FIFA ανακοίνωσε πως η πειθαρχική επιτροπή της θα ελέγξει επίσης «πολιτικά και προσβλητικά μηνύματα» από την πλευρά των Σέρβων οπαδών.

Υπό έρευνα για τον ίδιο αγώνα τέθηκε και ο προπονητής της Εθνικής Σερβίας, ο οποίος φέρεται να δήλωσε μετά τον αγώνα ότι ο διαιτητής θα πρέπει να παραπεμφθεί στην Χάγη, όπου βρίσκεται το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η σερβική ομάδα παραπονέθηκε έντονα για μη καταλογισμό πέναλτι πριν η Ελβετία πάρει το προβάδισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μουντιάλ 2018: Σάλος με τους αλβανικούς αετούς των παικτών της Ελβετίας (Βίντεο)

Με… σφραγίδα Εμπαπέ στους «16» η Γαλλία – Τέλος το Μουντιάλ για το Περού

Μπάχαλο η Αργεντινή: Βρίζονται άγρια μεταξύ τους οι παίκτες