Δύο αστυνομικοί στο Α.Τ. Αργυρούπολης όταν απέδρασαν οι τρεις Αλβανοί κακοποιοί

Αργυρούπολη

Μόλις δύο αστυνομικοί, ο αξιωματικός υπηρεσίας κι ο βοηθός του, ήταν στο Αστυνομικό τμήμα Αργυρούπολης όταν οι τρεις Αλβανοί κακοποιοί κατάφεραν να το σκάσουν.

Μάλιστα τη στιγμή της απόδρασης στο κελί ήταν συνολικά πέντε άτομα, ενώ δεν υπήρχε σκοπός κρατητηρίων εξαιτίας της υποστελέχωσης στα Α.Τ. της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Οι δύο αστυνομικοί όταν αντιλήφθηκαν την απόδραση προσπάθησαν να σταματήσουν τους αλλοδαπούς κρατουμένους, οι οποίοι εξαφανίστηκαν ταχύτατα.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι αστυνομικοί τα περισσότερα ΑΤ γεμίζουν με κρατουμένους δράστες, οι οποίοι μέχρι να προφυλακιστούν ή όχι παραμένουν στα τοπικά κρατητήρια της εκάστοτε περιοχής.  Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει ο κίνδυνος απόδρασης.

Ο γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικός Υπαλλήλων, Χρήστος Συνδερβέλης σε δηλώσεις τους στην έντυπη έκδοση του Ε.Τ. ανέφερε  «παίρνουμε ένα κτίριο και το βαπτίζουμε αστυνομικό τμήμα, Δεν έχουν τις προδιαγραφές για τμήμα ασφαλείας. Από ένα κρατητήριο που είχε… οικιακά κάγκελα κατάφεραν να αποδράσουν. Εσωτερικά ήταν κούφια. Δεν ήταν κάγκελο με δομή ασφαλείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για χρέη στο Δημόσιο – Συνελήφθη ο πρώην εκδότης Δημήτρης Ρίζος

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απορρίφθηκε και το νέο αίτημα για αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

ΑΚΟΜΑ: Τι λένε οι αστυνομικοί συνοριοφύλακες Φλωρίνης για τα επεισόδια στο Πισοδέρι