Μετά τον χθεσινό καβγά – Το σκοπιανό κοινοβούλιο επικυρώνει σήμερα τη συμφωνία με την Ελλάδα

Στις 11:00 το πρωί (τοπική ώρα) σήμερα, θα συνέλθει στα Σκόπια το Κοινοβούλιο για να επικυρώσει την συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό. 

Την συμφωνία παρουσίασε χθες, Τρίτη, στα μέλη της Επιτροπής ο ΥΠΕΞ Νικολά Ντιμιτρόφ, ο οποίος χαρακτήρισε την υπογραφή της ως «πράξη ευθύνης και πατριωτισμού», έκανε λόγο για «ιστορικές μέρες» για την χώρα του, υπογραμμίζοντας πως η νέα πολιτική, της ευθύνης και της διαφάνειας, οδηγεί την χώρα σε ευημερία, μεγαλύτερη σταθερότητα, και ασφάλεια.

Η επίλυση της διαφωνίας του ονόματος με την Ελλάδα ανέφερε ότι είναι ένας συμβιβασμός, «στον οποίο εμείς και οι Έλληνες φίλοι προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε ό,τι είναι σημαντικό για όλους εμάς».

Πρόσθεσε, δε, ότι η απόφαση για την επίλυση του θέματος ελήφθη χωρίς πίεση από τις χώρες της Δύσης και τόνισε πως αυτό που κάνουμε σήμερα, είναι η θυσία της μυθολογίας προς όφελος της πραγματικότητας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO που αντιτίθεται στη συμφωνία έχει καλέσει συγκέντρωση οπαδών του για αύριο μπροστά στο κοινοβούλιο την ώρα που θα συζητείται εντός της αίθουσας η κύρωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φώναζαν «προδότη» τον Ντιμιτρόφ! Ένταση στη σκοπιανή βουλή για τη συμφωνία – Ψηφίζεται την Παρασκευή

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κοτζιάς για Σκοπιανό: «Έχω δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το 47% είναι υπέρ της συμφωνίας – Δεν έγινε ανταλλαγή για το χρέος»

ΑΚΟΜΑ: Κωνσταντοπούλου: «Η συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ καθοδηγήθηκε βήμα-βήμα από τις ΗΠΑ»