Θεοδωράκης: Ο Καμμένος έχει διαφορετικές εκρήξεις αναλόγως με τα κέφια του

Τις προϋποθέσεις που θέτει το Ποτάμι για ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, παρουσίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Όπως είπε, πρόκειται για επτά ζητήματα, έναν «συνοπτικό κατάλογο λύσεων με τον οποίο θα προσέλθουμε σε μια συζήτηση και αν αυτές οι λύσεις ικανοποιηθούν μπορεί το Ποτάμι να στηρίξει, είτε δια της ανοχής, είτε με τη ψήφο εμπιστοσύνης μια επόμενη κυβέρνηση. Tο Ποτάμι θέλει να μην υπάρχει ακυβερνησία στη χώρα, δεν θέλει να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές με απλή αναλογική, άρα πρέπει να λύσουμε τον γόρδιο δεσμό».

Ερωτηθείς αν πρόκειται το Ποτάμι να συνεργαστεί στην παρούσα φάση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε, με κατηγορηματικό τρόπο, ότι «εμείς δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει καινούργια κυβέρνηση σε αυτή τη Βουλή με τη συμμετοχή του Ποταμιού».

Πρόσθεσε δε, πως «μιλάμε για συνεργασίες για να λύσουμε κάποια προβλήματα, ακόμα και σήμερα, ακόμα και αύριο. Αλλά αν μιλάμε για συνολική κυβερνητική συνεργασία μιλάμε για τις επόμενες εκλογές» .

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του διευθυντή του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλη Όθωνα που έκανε λόγο για συνεργασία του Ποταμιού με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε με κατηγορηματικό τόνο ότι «εμείς τις συμφωνίες δεν τις κάνουμε ποτέ κάτω από το τραπέζι, τις κάνουμε φανερά. Εμείς έχουμε καθαρές απόψεις. Ίσως έχει στο μυαλό του κάποιους συντρόφους του από το ΠΑΣΟΚ που κατά καιρούς έχουν πει και στα κομματικά όργανα ότι θα πρέπει να υπάρχει συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως δεν λαμβάνει σοβαρά τις εκρήξεις του.

«Κάθε εβδομάδα αναλόγως με τα κέφια του έχει και μία διαφορετική έκρηξη, είτε προς την κυβέρνηση, είτε προς οπουδήποτε» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Για τη συνάντησή του με τον Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε ότι εξέφρασε στον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων τον προβληματισμό του για τα υψηλά πλεονάσματα κι εκείνος απάντησε ότι «τα 5 χρόνια είναι εξασφαλισμένα ότι με τις θυσίες των Ελλήνων, θα υπάρχουν πλεονάσματα, μετά θα είμαστε αρκετά μεγάλοι για να ξαναδούμε μερικά πράγματα».

Και συμπλήρωσε πως και «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιλαμβάνεται ότι πραγματικά δεν μπορούμε να πάμε μέχρι το 2060 με τόσο μεγάλα πλεονάσματα».

Σε ότι αφορά στις εξελίξεις για το Μακεδονικό, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι εξακολουθεί να έχει την ίδια πατριωτική άποψη πως η συγκεκριμένη «συμφωνία δεν είναι η καλύτερη, αλλά είναι μία αναγκαία συμφωνία αυτή τη στιγμή».

Ερωτηθείς με το τι θα κάνει το Ποτάμι, όταν η συμφωνία έρθει στη Βουλή, ο επικεφαλής του κόμματος επεσήμανε ότι «εμείς θα αποφασίσουμε με αίσθημα ευθύνης στη λογική λύσης του προβλήματος. Δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος ότι αυτό το πρόβλημα θα κληθεί να το λύσει αυτή η Βουλή. Ίσως ο κ. Τσίπρας επιλέξει να το λύσει η επόμενη Βουλή που θα έχει μία πρόσφατη νομιμοποίηση.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα δίλημμα γιατί είναι σαφές ότι εάν φέρει τη συμφωνία, ακόμα κι αν ψηφιστεί, την επόμενη μέρα αποχαιρετώντας την κυβέρνηση οι ΑΝΕΛ δεν θα έχει πλειοψηφία. Και έχω ξεκαθαρίσει ότι το Ποτάμι δεν θα είναι αυτό που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία νέα κυβέρνηση» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε, επίσης: Φώφη Γεννηματά στο twitter: «H νέα κυβερνητική φαρσοκωμωδία εκθέτει τη χώρα»!

Το Σκοπιανό κρίνει τον χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης – Κόντρα Καμμένου & Κοτζιά