Σκόπελος: Επιτέλους οι φλόγες τιθασεύτηκαν- Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο! [pics & vid]

Υπό έλεγχο έχει τεθεί, μετά από ολονύχτιες προσπάθειες, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην Σκόπελο και απείλησε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αλλά και να κάψει μεγάλο μέρος από τα πευκοδάση του νησιού, σύμφωνα με το δήμαρχο της Σκοπέλου Χρήστο Βασιλούδη.

Από το πρωί επιχειρούν, για τον πλήρη έλεγχο της φωτιάς, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα που με συνεχείς ρίψεις νερού έχουν καταφέρει να ελέγξουν τη φωτιά και να την περιορίσουν, σε συνδυασμό με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που έδιναν μάχη με τη φωτιά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Το χρονικό της πυρκαγιάς:

Η φωτιά  ξεκίνησε από τη θέση “Τρία Πευκάκια” στον ‘Αμάραντο και είχε δύο μεγάλα μέτωπα και κατευθυνόταν προς τον Αγνώντα καίγοντας πευκοδάση και απειλώντας να επεκταθεί και προς το εσωτερικό του νησιού.

Η φωτιά στην Σκόπελο ήταν τόσο μεγάλη που όχι μόνον οι καπνοί, αλλά και οι φλόγες ήταν ορατές ακόμη και από την γειτονική Σκιάθο.

Σχετικά με φήμες ότι η φωτιά στο νησί ξεκίνησε από αμέλεια μιας παρέας νεαρών που βρισκόταν στην παραλία, προς το παρόν επισήμως δεν επιβεβαιώνεται, παρά το γεγονός ότι ένας νεαρός μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο του Βόλου, με ελαφρά εγκαύματα.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σκοπέλου, τα ονόματα των νεαρών που αποτελούσαν τη συντροφιά είναι γνωστά και από το ανακριτικό έργο της Πυροσβεστικής θα αποδειχθεί αν ευσταθούν οι φήμες ότι η φωτιά προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι, έστω και από αμέλεια ή ήταν ένα τυχαίο γεγονός.

Ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ΘΕΜΑ 104.6, δήλωσε ότι οι κάτοικοι του νησιού πέρασαν μια πολύ δύσκολη νύχτα, καθώς υπήρξε ενίσχυση των ανέμων με συνεχείς αναζωπυρώσεις. Υπογράμμισε ότι δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκοπέλου η φωτιά καίει δασική έκταση.

«Ελπίζουμε η φωτιά μέσα στην ημέρα να έχει σβήσει. Με την προϋπόθεση να μην ενισχυθούν ξανά οι άνεμοι. Από το πρωί έχουν σηκωθεί δύο αεροσκάφη της πυροσβεστικής και η κατάσταση είναι πλέον ελεγχόμενη», κατέληξε ο Χρήστος Βασιλούδης.

Διαβάστε, επίσης:Χανιά: Παρανάλωμα του πυρός το Πολεμικό Μουσείο – ολοσχερής καταστροφή