Τραγωδία στη Βουτζά-Ραφήνα – Πληροφορίες για 10 νεκρούς και πάνω από 50 τραυματίες

Τελευταία ενημέρωση 2:00.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Αττική, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΣΚΑΪ, που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

Οκτώ πτώματα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Ραφήνας, ενώ δύο ακόμα απανθρακωμένα πτώματα έχουν μεταφερθεί στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο, τα οποία αποτελούν και τον επίσημο απολογισμό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου δεν διέψευσε την ύπαρξη κι άλλων θυμάτων όμως σημείωσε πως επισήμως δεν μπορεί να μιλήσει για μεγαλύτερο αριθμό έως ότου τα σώματά τους να μεταφερθούν στο «Σισμανόγλειο».

Ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του σταθμού μας, βρίσκονται δύο παιδιά και δύο ηλικιωμένοι.

Τουλάχιστον 56 είναι οι εγκαυματίες, σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου, με τους 11 εξ αυτών να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δήμαρχος Ραφήνας κ. Μπουρνούς, μιλώντας νωρίτερα στον σταθμό δήλωσε ότι είδε με τα μάτια του τέσσερις νεκρούς και εξέφρασε φόβους ότι θα είναι περισσότεροι.

Ενας κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον ΣΚΑΪ σε ζωντανή σύνδεση ανέφερε ότι μπροστά του είναι μια νεκρή γυναίκα και απηύθυνε έκκληση να έρθει ασθενοφόρο να την παραλάβει καθώς παρά το ότι είχε ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ πριν από μιάμιση ώρα δεν είχε έρθει.

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ: Δύο επιβεβαιωμένοι νεκροί

Πάντως, την ύπαρξη δύο νεκρών στην περιοχή του Βουτζά επιβεβαίωσε ο πρόεδρος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Οπως είπε ο κ. Γιώργος Μαθιόπουλος στον ΣΚΑΪ το ΕΚΑΒ έχει ήδη μεταφέρει τον ένα νεκρό, ενώ στη δεύτερη περίπτωση βρίσκεται ήδη στο σημείο ασθενοφόρο.

Σκηνές σοκ καταγράφονται έξω από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας που τέθηκαν σε επιφυλακή για να υποδεχθούν τους εγκαυματίες από το Μάτι, το Νέο Βουτζά και τη Ραφήνα.

Στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, και Σισμανόγλειο καταφθάνουν συνεχώς ασθενοφόρα που μεταφέρουν πολίτες με εγκαύματα πρώτου και δευτερου βαθμού.

Συνολικά, μέχρι τις 11.30 το βράδυ είχαν μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ 25 εκαυματίες, οι έξι εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλοι 25 πολίτες που αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα έφτασαν στα νοσοκομεία με δικά τους μέσα.

Από το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν τρεις νεκροί, ο ένας έχει μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ανατολική και η Δυτική Αττική

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής μετά τις πυρκαγιές που πλήττουν την Περιφέρεια.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής συνέδραμε παρέχοντας κάθε μέσο (λεωφορεία, υδροφόρες, μηχανημάτα, κ.α.) που της ζητήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Την ίδια στιγμή, η κ. Δούρου μετέχει στο Συντονιστικό που βρίσκεται αυτές τις ώρες σε εξέλιξη, στο κέντρο επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας ενώ ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές στην Αττικής.

Νωρίτερα το απόγευμα, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας της Ανατολικής Αττικής.

Έξι άτομα μεταφέρθηκαν με εγκαύματα σε νοσοκομεία της Αθήνας – Αίτημα για διεθνή συνδρομή

Έξι άνθρωποι με εγκαύματα, χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία από την μεγάλη πυρκαγιά της Πεντέλης που κατευθύνεται προς τη Νέα Μάκρη, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη.

Ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν δύο εγκαυματίες που έχασαν την ζωή τους οι οποίοι μεταφέρονται στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.

Οκτώ άτομα έχουν περισυλλεγεί έως τώρα στην θαλάσσια ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας. Πρόκειται για δύο από τους δέκα αλλοδαπούς τουρίστες, μια πενταμελή οικογένεια (3 ανήλικα παιδιά και 2 ενήλικες) και μια γυναίκα. Το Λιμενικό συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΚΑΒ: «Πήραμε κλήση για νεκρό στον Βουτζά»

Αγνοούνται 10 αλλοδαποί που προσπάθησαν να ξεφύγουν με βάρκα

Εγκλωβισμένος με κατάκοιτη μητέρα κάνει έκκληση για βοήθεια στην Ραφήνα

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης – Στις φλόγες πευκοδάσος στην Αλεξανδρούπολη