Πανηγυρικά στα play off o Ολυμπιακός

Πανηγυρική πρόκριση στα play off του Europa League πήρε ο Ολυμπιακός. Μετά το 4-0 της περασμένης εβδομάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι Πειραιώτες νίκησαν την Λουκέρνη με 3-1 στην Ελβετία και πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου θ` αντιμετωπίσουν την Μπέρνλι (Αγγλία). Δύο τέρματα για τον Ολυμπιακό σημείωσε και πάλι ο Χριστοδουλόπουλος στο 23` και το 59`, ενώ το τρίτο γκολ πέτυχε ο Γκερέρο στο 68`. Ο Ντεμασάι μείωσε για τη Λουκέρνη στο 82ο λεπτό.

Ο Ολυμπιακός, απελευθερωμένος από το άγχος της πρόκρισης, έπαιξε ελεύθερα και… έψαξε το γκολ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο 8` είχε δοκάρι με τον Φορτούνη, όμως στο 23`, ο Ελαμπντελαουί έκανε σέντρα και ο Χριστοδουλόπουλος με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν τέσσερα λεπτά αργότερα να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως ο Γκερέρο δεν μπόρεσε να «νικήσει» τον Σάλβι από καλή θέση για γκολ.

Όπως στο πρώτο ματς, έτσι κι απόψε, ο Χριστοδουλόπουλος πέτυχε και δεύτερο γκολ. Στο 59ο λεπτό και μετά την κεφαλιά του Μιράντα, βρέθηκε ξεχασμένος στη μικρή περιοχή και με βολέ παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία της Λουκέρνης. Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και στο 68` βρήκε για τρίτη φορά δίχτυα. Ο Φετφατζίδης από πλάγια θέση, «βρήκε» τον Ποντένσε κι εκείνος πάσαρε στον Γκερέρο, με τον τελευταίο να πλασάρει σε κενή εστία κάνοντας το 0-3 για τους φιλοξενούμενους.
Η Λουκέρνη το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 82` με τον Ντεμασάι, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή ένα λεπτό νωρίτερα στη θέση του Γκβίλια.

Διαιτητής: Κιρίλ Λεβνίκοβ (Ρωσία)

Οι συνθέσεις:

Κίτρινες κάρτες: Άλβες – Φορτούνης

ΛΟΥΚΕΡΝΗ (Βάιλερ): Σάλβι, Άλβες, Ελέκε, Σιρπφ, Γκρέθερ, Σουλζ, Σίντλερ, Βόκα, Γκβίλια (81` Ντεμασάι), Σνόιλι (67` Βάργκας), Ούγκρινιτς (67` Γουλφ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Καμαρά (72` Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Φορτούνης (63` Φετφατζίδης), Γκερέιρο (72` Ανσαριφάρντ), Χριστοδουλόπουλος, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Ρόντερικ, Βούκοβιτς, Ποντένσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επεισόδιο με Ρώσους στην Θεσσαλονίκη λίγο πριν τον αγώνα ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ

Το απίστευτο πανό των οπαδών της ΑΕΚ στη Σκωτία για τις φονικές πυρκαγιές [picks]

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στα play off του Champions League