Βανδάλισαν έκθεμα και στην Παλιά Βουλή οι 2 Βουλγάρες -Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για Ρομά βουλγαρικής καταγωγής που ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς ότι έριχναν λάδι και μύρο διότι στην Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό.

Οι δύο Βουλγάρες που συνελήφθησαν για την πρόκληση φθορών σε μουσεία το τελευταίο διάστημα, πρόλαβαν, σύμφωνα με την αστυνομία, να βανδαλίσουν άλλο ένα έκθεμα, το τρίτο της… καριέρας τους στην Παλιά Βουλή, λίγο πριν συλληφθούν

Οπως αναφέρει η Αστυνομία, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, η μία από τις δύο γυναίκες «προσέγγισε έκθεμα του Μουσείου και με το χέρι της, που ήταν εμβαπτισμένο σε λιπαρό υγρό, ακούμπησε την ξύλινη κορνίζα, εντός της οποίας ήταν τοποθετημένα ιερατικά εκθέματα, με συνέπεια την ρύπανση αυτής».

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μπουκάλια με ελαιώδες υγρό.Ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων – Οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο αλλά η δίκη τους αναβλήθηκε.

«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», είναι ο απίστευτος ισχυρισμός των δύο γυναικών, που προκάλεσαν φθορές το τελευταίο διάστημα το Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Μπενάκη, πετώντας λάδι πάνω στα εκθέματα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

“Συνελήφθησαν, χθες (9-9-2018) το πρωί, δύο αλλοδαπές ηλικίας 48 και 51 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράβαση του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενες χθες το πρωί εισήλθαν ως επισκέπτριες στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε αυτό, η 51χρονη προσέγγισε έκθεμα του Μουσείου και με το χέρι της, που ήταν εμβαπτισμένο σε λιπαρό υγρό, ακούμπησε την ξύλινη κορνίζα, εντός της οποίας ήταν τοποθετημένα ιερατικά εκθέματα, με συνέπεια την ρύπανση αυτής.

Η πράξη αυτή έγινε αντιληπτή από τους Φύλακες του Μουσείου, οι οποίοι ενημέρωσαν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Αστυνομικοί της Ομάδα Ζ, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, τις εντόπισαν και τις προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) μπουκάλια με ελαιώδες υγρό. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξακριβώθηκε ότι οι δύο αλλοδαπές είχαν προκαλέσει, σε προγενέστερο χρόνο, παρόμοιες φθορές, σε άλλα δύο Μουσεία των Αθηνών.”

Διαβάστε, επίσης:Ε. Αχτσιόγλου: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα προχωρήσει ακόμα και αν κάποιος από τους κοινωνικούς φορείς δε συμφωνεί»