Καμμένος: «Η φετινή ΔΕΘ είναι αφιερωμένη στην ελληνοαμερικανική φιλία»

109

Στη σημασία της ελληνοαμερικανικής φιλίας αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του υπουργείου του στη φετινή ΔΕΘ.

«Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στην ελληνοαμερικανική φιλία. Είναι σημαντικό ότι ένα πλήθος ξένων εταιριών διεθνούς εμβέλειας βρίσκονται εδώ, ενισχύοντας τους διαχρονικούς δεσμούς με τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι είναι η πρώτη έκθεση μετά τη λήξη του προγράμματος με τους δανειστές.

«Είναι η πρώτη έκθεση μετά την έξοδο από την κρίση, το τέλος μιας κακής περιόδου για την Ελλάδα, μιας δύσκολης περιόδου», ανέφερε.

Επίσης, εξήρε το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο στην προστασία των συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας όσο και στην κοινωνία, ενώ διαβεβαίωσε ότι «ο στρατός, η αεροπορία και το ναυτικό είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε πρόκληση».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το περίπτερο του υπουργείου.

Στον αντίποδα, συμπλοκή ανάμεσα σε ομάδες αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών σημειώθηκε στις 5.50 το πρωί στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 23χρονου.

Σύμφωνα με το thestival,gr, το επεισόδιο έγινε όταν μια ομάδα μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου συνεπλάκη με ομάδα ακροδεξιών που έφτασε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μετάσχει στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, σήμερα το απόγευμα.

Διαβάστε, επίσης: ΔΕΘ: Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για εργασιακό, μισθούς και συντάξεις