Κων. Κατσίφας: Πέθανε φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα» – Ο θρήνος της μητέρας του (Βίντεο)

Ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς ήταν 35 ετών με καταγωγή από τα Ιωάννινα.

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται το σπίτι του Κωνταντίνου Κατσίφα, του Έλληνα ομογενή, ο οποίος έπεσε νεκρός από τους Αλβανούς κομάντος των ειδικών δυνάμεων μετά από πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με το κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Star, όλο το χωριό έχει συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι, ενώ τραγική φιγούρα είναι η μητέρα του Κωνσταντίνου.Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι και μια ακόμη στο στήθος πιθανότατα από τα όπλα ελεύθερων σκοπευτών της αλβανικής αστυνομίας. Η μητέρα του θρηνεί και λέει ότι δε θέλει πλέον τη ζωή της χωρίς τον γιο της.

Η μητέρα του 35χρονου δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι συνέβη. Οι δυο αδελφές του που μένουν μόνιμα στην Αθήνα έφτασαν τη νύχτα στο χωριό για να της συμπαρασταθούν.

Οι μαρτυρίες των κατοίκων:

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων, περίπου στις 10.00 το πρωί της Κυριακής ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης πυροβόλησε στον αέρα ενώπιον αστυνομικών, προσπαθώντας να τους εμποδίσει να κατεβάσουν ελληνική σημαία που βρισκόταν σε περίοπτη θέση στην περιοχή. Στην συνέχεια διέφυγε στην ορεινή περιοχή για να αποφύγει την σύλληψη. Οι αστυνομικές δυνάμεις του Αργυροκάστρου ζήτησαν την συνδρομή των αλβανικών ειδικών δυνάμεων Rinea. Στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο που έσπευσε στην περιοχή από τα Τίρανα.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε κρυφτεί στο υδραγωγείο του χωριού και υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών. Εντύπωση προκαλεί η έκταση και η ένταση της επιχείρησης της αστυνομίας, η οποία έχοντας να κάνει με ένα μόνο άτομο χρησιμοποίησε ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις, προκειμένου να τον εξουδετερώσει. Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη προκαλεί και το γεγονός ότι ενώ ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν ήδη νεκρός, το σπίτι του βρισκόταν υπό αστυνομικό κλοιό και περισσότεροι από 40 Αλβανοί κομάντος εισέβαλαν μέσα, χτυπώντας τη μητέρα του νεκρού, ανοίγοντας ντουλάπες, συρτάρια και αναποδογυρίζοντας κρεβάτια σε όλο το σπίτι.

Οι κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού, όπως και των άλλων χωριών της περιοχής δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλουν πως ζουν σε καθεστώς τρόμου. Αυτή τη φορά λένε πως οι αλβανικές αρχές έψαχναν για θύμα. Είναι ενδεικτικό πως ο ίδιος ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα χαρακτήρισε το νεκρό Βορειοηπειρώτη τρελό εξτρεμιστή. Πάντως, σύμφωνα με μαρτυρίες Αλβανών αστυνομικών πέθανε φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα», ενώ σε ανάρτησή του στο Facebook είχε καλέσει τη σκληροπυρηνική Νεολαία της Βορείου Ηπείρου να μη μείνει θεατής.

Διαμαρτυρία στην Αλβανική Πρεσβεία, της Αθήνας:

Εχθές, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα με παρόντες δεκάδες πολίτες που θέλησαν να αποδώσουν φόρο τιμής για το θάνατο του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Αργυρόκαστρο.
Διαδικτυακό κάλεσμα για τη συγκέντρωση είχαν απευθύνει τα βορειοηπειρωτικά σωματεία Αθηνών και η Χρυσή Αυγή, προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τον θάνατο του 35χρονου.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον θυμό και την αγανάκτηση για την δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσιφα από τις ειδικές δυνάμεις της Αλβανίας.

Εκατό και πλέον Αλβανοί αστυνομικοί όλων των βαθμίδων κυρίως ειδικές δυνάμεις, με την συνδρομή ελικοπτέρων και drone περικύκλωσαν τον ελληνόψυχο Βορειοηπειρώτη που από το πρωί υπερασπιζόταν την Ελληνική Σημαία που είχε υψώσει στο χωριό του τους Βουλιαράτες!

Το απόγευμα της Κυριακής με πρόφαση την αυτοάμυνα οι επίλεκτοι των ειδικών δυνάμεων αποφάσισαν να τον εκτελέσουν όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ με δύο σφαίρες την μία στο κεφάλι και την άλλη στο στήθος. Εκατό και πλέον αστυνομικοί, drones, ελικόπτερα όλα αυτά εναντίων ενός νεου παιδιού που είχε ερωτευτεί την Πατρίδα.

Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι, δεν ήταν αυτοάμυνα των Αλβανών αστυνομικών αλλά του αδερφού μας Κωσταντίνου Κάτσιφα. Καλείται κάθε Έλληνας και Ελληνίδα να παραβρεθεί ΣΗΜΕΡΑ – ΤΩΡΑ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19:30 στην Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

 

Διαβάστε, επίσης:

Νεκρός σε μάχη με αστυνομικούς ο ομογενής που ύψωσε την Ελληνική σημαία στο Αργυρόκαστρο

Συμπλοκή Ελλήνων και Αλβανών, στο Γέρακα: Σύνδεση με τον Κωνσταντίνο Κατσιφά ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.