Η Eurobank πούλησε «κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια ύψους 1,1 δισ. ευρώ

Η πώληση είναι ουδέτερη για την Τράπεζα τόσο σε όρους χρηματοοικονομικού αποτελέσματος όσο και επίπτωσης στα εποπτικά της κεφάλαια.

Το τίμημα ανέρχεται περίπου σε 6%, δηλαδή για κάθε €100 μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις η Eurobank θα εισπράξει €6 – Το πακέτο των NPEs υπεγράφη μεταξύ της Eurobank Ergasias Α.Ε. και των εταιρειών B2Holding ASA και Waterfall Asset Management.

Η Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. υπέγραψε συμφωνία µε την κοινοπραξία των εταιρειών B2Holding ASA και Waterfall Asset Management για την πώληση µη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου ύψους €1,1 δισ. (από τα οποία περίπου €1 δισ. εμφανίζονται στον ισολογισμό της Τράπεζας) και συνολικής απαίτησης εκ των παρεπόμενων δικαιωμάτων €2 δισ.

Τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα συνεχίσει η κατά 100% θυγατρική της Eurobank, Financial Planning Services S.A (FPS) η οποία έχει λάβει άδεια διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Αυτό θα γίνεται συνδυαστικά με την επίσης αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης B2Kapital A.E.

Η πώληση αποτελεί µέρος του πλάνου της Eurobank για τη µμείωση των NPEs το 2018 και θα ολοκληρωθεί εντός του 4ου τριμήνου του 2018. Το τίμημα ανέρχεται περίπου σε 6% σε όρους συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου.Η πώληση είναι ουδέτερη για την Τράπεζα τόσο σε όρους χρηματοοικονομικού αποτελέσματος όσο και επίπτωσης στα εποπτικά της κεφάλαια.

Σύμβουλοι της Eurobank ήταν η BlackRock και η Δικηγορική Εταιρεία Α.Σ. Παπαδημητρίου και Συνεργάτες.

Πηγή: www.nemwoney.gr

Διαβάστε, επίσης: ΟΑΕΔ: Η αύξηση κατώτατου μισθός συμπαρασύρει ανοδικά και επιδόματα