20 άτομα καλούνται ως κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο Μάτι

Η κλήση τους φέρεται να στηρίχθηκε σε μηνύσεις συγγενών θυμάτων και καταγγελίες.

Είκοσι άτομα, συνολικά, καλούνται από τον εισαγγελέα για να δώσουν εξηγήσεις, ως ύποπτα για την διάπραξη αδικημάτων, που συνδέονται με την τραγωδία της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Από σήμερα το πρωί, οι δικηγόροι τους επισκέπτονται την εισαγγελία Αθηνών και λαμβάνουν αντίγραφα της ογκωδέστατης δικογραφίας, που αριθμεί περίπου στις 6.000 σελίδες!

Μέχρι στιγμής ήταν λοιπόν γνωστό ότι στις δικαστικές αρχές θα κληθούν να εμφανισθούν, με το ενδεχόμενο να βρεθούν κατηγορούμενοι, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Ν. Μάκρης Ηλίας Ψινάκης, οι πρώην αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής Κ. Τσουβάλας και Σ. Τερζούδης καθώς κι ο πρώην Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ι. Καπάκης. Σύμφωνα ωστόσο με νεώτερες πληροφορίες αν άμεσα στους 20 «υπόπτους» για σημαντικά λάθη και παραλείψεις που μπορεί να οδήγησαν στην εκατόμβη θυμάτων είναι σημαντικοί αξιωματούχοι. Εκτός του ανώτατου αξιωματικού της Πυροσβεστικής, στην ίδια λίστα φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται ο προϊστάμενος του επιχειρησιακού κέντρου της Πυροσβεστικής, υπεύθυνος του «199» της Πυροσβεστικής, αλλά και αξιωματούχος του επιχειρησιακού κέντρου της Πολιτικής Προστασίας. Όπως και αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που κατέχουν κρίσιμα πόστα στις υπηρεσίες της Ανατ. Αττικής, στη Ν. Μάκρη αλλά κι υπεύθυνος των πυροσβεστικών δυνάμεων στην Αττική. Με ορισμένους από τους υπόπτους να έχουν ήδη δώσει τους τελευταίους μήνες σχετικές καταθέσεις όπου αρνήθηκαν ότι προχώρησαν σε λάθη.

Διαβάστε, επίσης:Ξεκίνησε από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης