Κούλογλου: “Η πολιτική είναι και θέμα timing”

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επέβαλλε η Μέρκελ είναι η κυριότερη αιτία για την σημερινή εικόνα αποσύνθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει πάψει να είναι ελκυστική

Η Μέρκελ δεν αποσύρθηκε εγκαίρως, πριν αρχίσει η καθοδική της πορεία, εκτίμησε μιλώντας στο Sputnik ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.
Η Άγκελα Μέρκελ υπέπεσε στα θέλγητρα της εξουσίας και δεν αποσύρθηκε εγκαίρως «πριν αρχίσει η καθοδική της πορεία», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σχολιάζοντας την απόφαση της Καγκελαρίου να αποχωρήσει από την ηγεσία του CDU.

«Η πολιτική είναι και θέμα timing: πρέπει να ξέρεις πότε να μπεις στο παιχνίδι και πότε να αποσυρθείς. Η κυρία Μέρκελ που πήγε να ξεπεράσει και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στα χρόνια παραμονής στην κυβέρνηση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Κούλογλου, το μεγαλύτερο λάθος της κ. Μέρκελ που γύρισε τελικά «μπούμερανγκ» σε βάρος της ίδιας και της χώρας της, είναι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που αποτελούν και την «κυριότερη αιτία για την σημερινή εικόνα αποσύνθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει πάψει να είναι ελκυστική». Ο ευρωβουλευτής επιρρίπτει ευθύνες στις πολιτικές λιτότητας για τη άνοδο της ακροδεξιάς.

«Παράλληλα με την κακομεταχείριση των Ελλήνων ψηφοφόρων και επομένως την απαξίωση της δημοκρατίας, οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν στην άνοδο της ακροδεξιάς που απειλεί πλέον τη πολιτική σταθερότητα της ίδιας της Γερμανίας. Η τελευταία αδυνατεί πλέον να παίξει το ρόλο της ηγετικής δύναμης στην Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Κούλογλου.

Ολόκληρη η δήλωση του Στέλιου Κούλογλου στο Spuntik:

«Η πολιτική είναι και θέμα timing: πρέπει να ξέρεις πότε να μπεις στο παιχνίδι και πότε να αποσυρθείς. Η κυρία Μέρκελ που πήγε να ξεπεράσει και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στα χρόνια παραμονής στην κυβέρνηση, υπέπεσε στα θέλγητρα της εξουσίας και δεν αποσύρθηκε εγκαίρως, πριν αρχίσει η καθοδική της πορεία.

Αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο λάθος της. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επέβαλλε είναι η κυριότερη αιτία για την σημερινή εικόνα αποσύνθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει πάψει να είναι ελκυστική. Παράλληλα με την κακομεταχείριση των Ελλήνων ψηφοφόρων και επομένως την απαξίωση της δημοκρατίας, οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν στην άνοδο της ακροδεξιάς που απειλεί πλέον τη πολιτική σταθερότητα της ίδιας της Γερμανίας. Η τελευταία αδυνατεί πλέον να παίξει το ρόλο της ηγετικής δύναμης στην Ευρώπη.

Οι λανθασμένες πολιτικές της κυρίας Μέρκελ στράφηκαν τελικώς, όπως το μπούμερανγκ, σε βάρος της ίδιας και της χώρας της».

Διαβάστε, επίσης:Τέλος εποχής στη Γερμανία – Άνγκελα Μέρκελ: «Αυτή είναι η τελευταία μου θητεία»