Μαρόκο: Τουλάχιστον εφτά οι νεκροί και πάνω από 100 οι τραυματίες από εκτροχιασμό τραίνου (Εικόνες)

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, αρκετοί εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 7 ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 100, μετά τον εκτροχιασμό τραίνου στο Μαρόκο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

Όπως επισημαίνουν οι αρχές από τους τραυματίες πολλοί έχουν χάσει μέλη τους και αρκετοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Νωρίτερα ο Μοχάμεντ Ραμπί Ραχίλ, γενικός διευθυντής της εταιρίας σιδηροδρόμων ONCF, είχε κάνει λόγο για έξι θανάτους και 86 τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση.

«Ξεκίνησε έρευνα για τον προσδιορισμό των αιτιών του δυστυχήματος», πρόσθεσε, σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θεαματικές εικόνες του δυστυχήματος, που σημειώθηκε γύρω στις 13:00 ώρα Ελλάδας, περίπου 20 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας Ραμπάτ, στο ύψος της κοινότητας Σιντί Μπουκναντέλ, κάνουν τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που είναι πολύ επικριτικά εναντίον της ONCF.

Οι εικόνες δείχνουν πολλά βαγόνια εκτροχιασμένα κοντά σε μια γέφυρα στους αγρούς, ενώ η μηχανή είναι πλήρως κατεστραμμένη. Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας είναι νεκρός, σύμφωνα με πολλά τοπικά ΜΜΕ.

Ο Bασιλιάς αποφάσισε να αναλάβει τα έξοδα της κηδείας των θυμάτων και οι τραυματίες θα διακομιστούν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Ραμπάτ με βασιλικές οδηγίες, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Βασιλιά.

​Σύμφωνα με το Morocco World News, το περιστατικό έλαβε χώρα μεταξύ της πρωτεύουσας του Μαρόκο Ραμπάτ και της πόλης Κενίτρα στα βορειοδυτικά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, αρκετοί εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγές:Morocco World News, sputniknews, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε, επίσης:

Σφοδρή σύγκρουση τραίνου και νταλίκας στις ΗΠΑ (Βίντεο)

Αλλοδαπός πέθανε από ηλεκτροπληξία πάνω σε βαγόνι τραίνου στη Θεσσαλονίκη

Τουλάχιστον 10 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τον εκτροχιασμό τραίνου στη Τουρκία