Αρχίζει σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό της εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε στην Ελλάδα με το πλοίο «Noor One» 2,1 τόνους καθαρής ηρωίνης.
Σήμερα, η δίκη διεξάγεται στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ είναι σχεδόν βέβαια ότι θα υπάρξουν σειρά αιτημάτων και ενστάσεων και δεν αποκλείεται η δίκη να διακοπεί πριν καν ξεκινήσει.
Σύμφωνα με τις νέες εισαγγελικές διώξεις, η υπόθεση αυτή των εμβασμάτων στο Ντουμπάι, συνδέεται άμεσα με την υπόθεση του «Noor One».
Η εμπλοκή του Μ.Γιαννουσάκη και κυρίως του Α. Κοτσώνη είχε προκαλέσει πολλά σχόλια, εκπομπές και δημοσιεύματα για τον ρόλο του εφοπλιστή Β.Μαρινάκη στην υπόθεση του Νoor One, ειδικά μετά τη δημοσιοποίηση των τηλεφωνικών συνομιλιών του 2012 από τις απομαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ (για το ποδόσφαιρο).
Να θυμίσουμε πως απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Πειραιά κατά πλειοψηφία 3-2 η αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, για την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και των οκτώ ετών τις οποίες εκτίει για την υπόθεση του “Noor-1”.
Το χρονικό της υπόθεσης:
Το χωρητικότητας περίπου 1.000 τόνων δεξαμενόπλοιο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Ελευσίνας την 7η Ιουνίου 2014. Μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα, άνδρες του Λιμενικού είχαν πραγματοποιήσει ρεσάλτο στο πλοίο και είχαν εντοπίσει στα αμπάρια ένα τόνο καθαρής ηρωίνης. Οι υπόλοιποι 1,1 τόνοι είχαν βρεθεί σε μια αποθήκη στο Κορωπί και στο σπίτι του επιχειρηματία Μάκη Γιαννουσάκη, στη Φιλοθέη. Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015, λίγους μήνες ύστερα από μία σειρά μυστηριωδών θανάτων που συνδέθηκαν με το «Noor 1». Το Σεπτέμβριο του 2014, για παράδειγμα, νεκρή από τα πυρά πληρωμένων δολοφόνων είχε πέσει η 19χρονη κόρη του Τούρκου επιχειρηματία Νάτσι Σερίφι Ζινάστι, Αρζού. Ο Ζινάστι είχε συλληφθεί το 2007 για διακίνηση ηρωίνης και το 2010 είχε –υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες– αποφυλακιστεί. Υπήρξαν πληροφορίες ότι δρούσε ως πράκτορας της αμερικανικής DEA, ενώ εμφανιζόταν σε βίντεο που είχε τραβήξει τον Μάρτιο του 2014 ο έγκλειστος εφοπλιστής Μάκης Γιαννουσάκης, στη διάρκεια συνάντησής τους στην Πόλη. Τον Μάρτιο του 2015, αντίστοιχα, είχε βρεθεί δολοφονημένος σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης ο Ιρανός Αχμέντ Σαχίντ, που τη νύχτα της εφόδου στην αποθήκη με τα ναρκωτικά στο Κορωπί είχε –μυστηριωδώς– καταφέρει να διαφύγει από το «Ελ. Βενιζέλος».
Από τους συνολικά 32 κατηγορουμένους, αθώοι κρίθηκαν οι 17, ενώ ορισμένοι από τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές της διακίνησης καταδικάστηκαν για απλή συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ενόχους για το αδίκημα της διαμετακόμισης των δύο τόνων ηρωίνης τον εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη και τον ναυλομεσίτη Γιώργο Μπουρδούβαλη. Για απλή συνέργεια ένοχοι κρίθηκαν οι Παναγιώτης Φάρος, Βασίλης Κουρούβανης και ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας Αιμίλιος Κοτσώνης, που συνδέθηκαν –κατά περίπτωση– με την ιδιοκτησία, τη μίσθωση και την εμπορική εκμετάλλευση του «Noor 1». Στις 12 Αυγούστου 2016 η αντεισαγγελέας Εφετών, Μαρία Τρουπή, άσκησε έφεση κατά της απόφασης για την πλειονότητα των κατηγορουμένων και πλέον, εντός των επομένων ημερών αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία έναρξης της νέας δίκης.
Πηγές: Καθημερινή, Efsyn, Docummento
Διαβάστε, επίσης:Νέο σκάνδαλο! Κι άλλη υπόθεση Φλώρου – Ισοβίτης αποφυλακίστηκε με πλαστά πιστοποιητικά