Νέα τραγωδία ανοιχτά της Χίου – 4 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι σε ναυάγιο

Απαιτούνται προσπάθειες για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, όπως και για την ενδυνάμωση των ασφαλών εναλλακτικών οδών, έναντι των επικίνδυνων θαλάσσιων ταξιδιών, όπως είναι η οικογενειακή επανένωση, η επανεγκατάσταση και η ιδιωτική χορηγία.

Ναυάγιο σημειώθηκε περίπου, στις 11 το πρωί στο Αιγαίο, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Χίο και τη Σμύρνη.Όπως μεταδίδει το Anadolu, επικαλούμενο το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών, τουλάχιστον τέσσερις έχουν χάσει τη ζωή τους και 30 ψυχές αγνοούνται.

Το πλοιάριο  ήταν φορτωμένο με μετανάστες και πρόσφυγες όταν έφυγε από την Τουρκία και προσπάθησε να διασχίσει τουρκικά χωρικά ύδατα ξεκινώντας από την Σμύρνη για να καταλήξει στη Χίο. Για άγνωστους λόγους πριν μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα  βούλιαξε. Ήδη, στο σημείο έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία για να εντοπίσουν τους αγνοούμενους. Το σκάφος ήταν γεμάτο με μετανάστες οι οποίοι προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Τελικά, το εμπόριο ελπίδας θεωρεί μηδενικής αξίας την αξιοπρέπεια και τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής! Σχεδόν 4.000 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, έχουν φτάσει μέσω θαλάσσης στην Ελλάδα μέχρι στιγμής φέτος. Τα δε δύο τελευταία χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται στα νερά του Αιγαίου σχεδόν 500 πρόσφυγες και μετανάστες. 

Διαβάστε, επίσης:«Noor One»: Ξεκινά, σήμερα, η δίκη όσων συνδέονται με τους 2,1 τόνους ηρωίνης