Ινδία: Τουλάχιστον 50 νεκροί από αμαξοστοιχία που παρέσυρε πιστούς (Βίντεο)

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην Ινδία, όταν αμαξοστοιχία παρέσυρε πλήθος πιστών που είχαν συγκεντρωθεί στις γραμμές για να παρακολουθήσουν ένα ινδουιστικό φεστιβάλ στο κρατίδιο Παντζάμπ.

«Υπάρχουν περισσότερα από 50 θύματα. Η προτεραιότητα τώρα είναι να μεταφέρουμε τους τραυματίες στο νοσοκομείο» δήλωσε ο Σ.Σ. Σριβαστάβα, ένας αξιωματικός της αστυνομίας του Αμριτσάρ.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με τους αστυνομικούς να μιλούν για ένα «φρικιαστικό δυστύχημα» δεδομένου ότι ο κόσμος δεν άκουσε το τρένο να προσεγγίζει λόγω του θορύβου των πυροτεχνημάτων που είχαν εκτοξεύσει οι αρχές και της βοής από τις εορταστικές εκδηλώσεις.

«Υπήρχε πολύς θόρυβος, καθώς μόλις είχαν εκτοξεύσει πυροτεχνήματα και οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να ακούσουν το τρένο να πλησιάζει» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο, αξιωματικός της αστυνομίας από το σημείο.

«Έφθασε πολύ γρήγορα» διευκρίνισε σε ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο ένας αυτόπτης μάρτυρας, προσθέτοντας ότι είδε μια δεύτερη αμαξοστοιχία να πέφτει πάνω στο πλήθος.

Η επιβατική αμαξοστοιχία κινείτο σε υψηλή ταχύτητα όταν έπεσε πάνω στο πλήθος των ανθρώπων που είχαν καθίσει στις ράγες.

«Ο κόσμος καθόταν πάνω και δίπλα στις ράγες στα περίχωρα του Αμριτσάρ και παρακολουθούσε το κάψιμο ομοιωμάτων στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ντουσέρα, όταν το τρένο τους παρέσυρε» είπε ένας αστυνομικός στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα από το σημείο, όπου διακρίνονταν άνθρωποι σε απόγνωση, άλλοι που δεν έκρυβαν την οργή τους αλλά και μια μητέρα που έκλαιγε, η οποία είχε μόλις χάσει το παιδί της στην τραγωδία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το δυστύχημα.

«Η τραγωδία ραγίζει τις καρδιές μας» ήταν το tweet που έστειλε. «Τα βαθιά συλλυπητήριά μας στις οικογένειές εκείνων που έχασαν τους δικούς τους και προσεύχομαι για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Έχω ζητήσει από τους αξιωματούχους να παράσχουν ταχέως βοήθεια όπου χρειάζεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανείπωτη τραγωδία στην Ινδία: Στους 357 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες (Bίντεο)

Κατακλυσμιαίες πλημμύρες σαρώνουν την Ινδία: Πάνω από 700 νεκροί – pics

Πανικός στο Μπανγκλαντές: 137 νεκροί από κατολισθήσεις