Ο Καλογρίτσας αναλαμβάνει την κατασκευή του δρόμου Πάτρα-Πύργος

Η κοινοπραξία Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών, συμφερόντων Χρήστου Καλογρίτσα αναλαμβάνει το κατασκευαστικό έργο.

Το πρώτο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος, από τα Δουναίικα έως τον Πύργο, αναλαμβάνει η κοινοπραξία Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών, συμφερόντων Χρήστου Καλογρίτσα, μετά την απόρριψη της ένστασης από την κυπριακή εταιρεία Cyfield Development. Η εντολή ανάθεσης υπεγράφη από το Χρήστο Σπίρτζη.

Σύμφωνα με την ένσταση, η προσφορά των εταιρειών του Χρήστου Καλογρίτσα ήταν αθέμιτη διότι ήταν «υπερβολικά χαμηλή σε σχέση με την προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου και μάλιστα κάτω του εκτιμώμενου κόστους κατασκευής του».

Ωστόσο, η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών έκανε δεκτές τις εξηγήσεις που υπέβαλε η κοινοπραξία συμφερόντων Καλογρίτσα σχετικά με τις υψηλές εκπτώσεις, διαπιστώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «η ενιστάμενη προσφέρει ποσοστά έκπτωσης παραπλήσια με τα αντίστοιχα ποσοστά έκπτωσης του μειοδότη». Πλέον, μετά την ανάθεση του τμήματος στην κοινοπραξία συμφερόντων Καλογρίτσα, η συνολική δαπάνη του έργου μαζί με τον ΦΠΑ ανέρχεται σε 32 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε πρόσφατα στη Βουλή ο Χρήστος Σπίρτζης, που είναι κουμπάρος του γιου του Χρήστου Καλογρίτσα, Γιάννη, στην κοινοπραξία Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών αναμένεται να κατακυρωθεί και το τέταρτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, από την Κυλλήνη έως τη Βάρδα. Ο υπουργός υποστήριξε πως ο όμιλος Καλογρίτσα έχει αιτιολογήσει τις υψηλές εκπτώσεις που έχει προσφέρει, οι οποίες υπερβαίνουν το 50%, για το τέταρτο τμήμα.

Διαβάστε, επίσης:Η Google αντεπιτίθεται: Nέες συσκευές με αυξημένη τεχνητή νοημοσύνη