Βενεζουέλα: Κηδεύτηκε ο Φερνάντο Αλμπάν- βρέθηκε νεκρός στη φυλακή

Οι αρχές δηλώνουν ότι αυτοκτόνησε, ενώ η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι δολοφονήθηκε.«Την ανάμειξη του καθεστώτος Μαδούρο» καταδίκασαν επίσης οι ΗΠΑ.

Ο Φερνάντο Αλμπάν φυλακίστηκε την Παρασκευή στο πλαίσιο της υπόθεσης της φερόμενης επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη γεμάτα με εκρηκτικά κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο τον Αύγουστο.

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα Τάρεκ Ουίλιαμ Σαάμπ, «ζήτησε να πάει στην τουαλέτα και μετά έπεσε στο κενό από τον δέκατο όροφο».

«Πέθανε εξαιτίας χτυπήματος που συνδέεται με πτώση. Δεν υπάρχουν στοιχεία για κακομεταχείριση που να προηγήθηκε της πτώσης», δήλωσε ο εισαγγελέας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο της δολοφονίας.

Εντελώς διαφορετική άποψη έχει η αντιπολίτευση, η οποία κάνει λόγο για σκηνοθετημένη ενέργεια και απορρίπτει τις κατηγορίες εις βάρος του Αλμπάν.

Με σημαίες, πανό και συνθήματα με τα οποία ζητούσαν «δικαιοσύνη» εκατοντάδες άνθρωποι στη Βενεζουέλα παρέστησαν στην κηδεία του αντιπολιτευόμενου Φερνάντο Αλμπάν, ο οποίος πέθανε ενώ βρισκόταν στη φυλακή.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα αιτήματα, με πρώτο τον ΟΗΕ, ενώ ακολούθησαν η Ε.Ε. και ο Οργανισμός Αμερικανικών Κράτων, για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τον θάνατό του, ο οποίος κρίνεται «ύποπτος» από τη διεθνή κοινότητα.

Διαβάστε, επίσης:Φρίκη στην Λιβύη: Εντοπίστηκε μαζικός τάφος με 75 πτώματα σε πρώην οχυρό του ΙΚ