Ακάθεκτος ο ΠΑΟΚ: Νίκησε την Ξάνθη και συνεχίζει την προέλαση του (Βίντεο)

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της Ξάνθης χάρη στα γκολ των Πρίγιοβιτς και Μαουρίσιο, πανηγύρισε την 6η του νίκη σε ισάριθμα ματς στην Τούμπα και παραμένει πρωτοπόρος της Super League μετά την 11η αγωνιστική.

ΟΠΑΟΚ υποδέχθηκε την Ξάνθη στην Τούμπα για την 11η αγωνιστική της Super League και την υποχρέωσε στην πρώτη της εκτός έδρας ήττα στην τρέχουσα σεζόν. Ο “Δικέφαλος” νίκησε στην ομάδα της Θράκης, πανηγύρισε την έκτη του νίκη σε ισάριθμα εντός έδρας ματς και παραμένει πρωτοπόρος της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος μετά από έντεκα ματς.

Μάλιστα, αύξησε τη διαφορά του από την ΑΕΚ, η οποία γνώρισε την ήττα στο Αγρίνιο, ενώ οι δύο ομάδες που ακολουθούν (Ατρόμητος κι Ολυμπιακός) παίζουν μεταξύ τους την Κυριακή (25/11). Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς άνοιξε το σκορ στο 47ο λεπτό με κεφαλιά, ενώ ο Μαουρίσιο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-0) στο 65ο λεπτό. Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΠΑΣΑ ΑΡΧΗ ΠΑΥΣΑΤΩ
Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Ξάνθη. Μία ουσιαστικά καλή ευκαιρία, αυτή του 31ου λεπτού. Στην εξαιρετική αντεπίθεση ύστερα από κόρνερ της Ξάνθης, ο Κίτσιου έδωσε στον Πέλκα, εκείνος πάσαρε δεξιά στον Πρίγιοβιτς, ο Σέρβος πλάσαρε σε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς, αλλά εκείνος μπλόκαρε και κράτησε το 0-0.

Ο “Δικέφαλος” έμοιαζε εγκλωβισμένος. Αλλά ο Σέρβος έδωσε και πάλι τη λύση, όπως έκανε και στα τρία από τα τέσσερα ντέρμπι (με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό κι Άρη). Το έκανε μάλιστα, σε κομβικό χρονικό σημείο. Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και τη σέντρα του Βιεϊρίνια από αριστερά, ξεμαρκαρίστηκε από τον Κασάδο, έπιασε την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή και 1-0 για τον ΠΑΟΚ. Ο Πρίγιοβιτς ήταν γι’ ακόμη μια φορά ο σωστός άνθρωπος στη σωστή στιγμή για τον ΠΑΟΚ.

2. ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ – ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ: ΤΟ “ΔΙΔΥΜΟ” ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Η είσοδος του Βιεϊρίνια, στη θέση του Στέλιου Κίτσιου, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έδωσε ιδιαίτερη δυναμική στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνον η ασίστ στον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς, καθώς ο Σέρβος άνοιξε το σκορ και το δρόμο για την επικράτηση των “ασπρόμαυρων”.

Ο Πορτογάλος δεν φορά τυχαία το περιβραχιόνιο της ομάδας του. Μετέδωσε την ηγετική του ιδιοσυγκρασία στα υπόλοιπα μέλη των γηπεδούχων. Ο Μαουρίσιο στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλός, αλλά δεν μπόρεσε να περάσει τις σωστές πάσες προς τους μεσοεπιθετικούς.

Ο Βραζιλιάνος, ωστόσο, ήταν αυτός που “κλείδωσε” το ματς. Με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς και διεύρυνε το προβάδισμα του ΠΑΟΚ σε 2-0. Δείχνει γιατί ο τεχνικός του, Ραζβάν Λουτσέσκου, τον θεωρεί βασικό κι αναντικατάστατο στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής.

3. Η ΞΑΝΘΗ ΑΝΤΕΞΕ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Η Ξάνθη έκανε το τέλειο ματς για 45 λεπτά. Κάθε αναμέτρηση ωστόσο διαρκεί 90 λεπτά και προφανώς αυτό δεν αρκούσε. Στο πρώτο μέρος κατάφερε να εγκλωβίσει τον Πρίγιοβιτς (εκτός από μία μεμονωμένη στιγμή), να κλείσει τους διαδρόμους στους Πέλκα, Λημνιό και Μπίσεσβαρ.

Κατόρθωσε, μάλιστα, να απειλήσει στο 29ο λεπτό. Ήταν η υπέροχη σέντρα από τα αριστερά, ακολούθησε η σκαστή κεφαλιά του Ντουρίσκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Πασχαλάκης με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Οι Θρακιώτες πελάγωσαν μετά το γρήγορο γκολ του Σέρβου φορ του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση κάποιου καλού αποτελέσματος στο γκολ του Μαουρίσιο 2-0. Πλήρης κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς.

Δείτε παρακάτω τα γκολ και τα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση:

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος

Βοηθοί: Νίκος Σάββας, Αντώνιος Σινιοράκης

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα (58′ λ. τρ. Τόσκα), Κρέσπο, Κίτσιου (46′ Βιεϊρίνια), Κάνιας, Μαουρίσιο (75′ Βέρνμπλουμ), Πέλκας, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Κασάδο, Μπαξεβανίδης, Καντά (56′ Σαρπόνγκ), Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (83′ Μελιόπουλος), Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ, Κάστρο (69′ Μπρίτο).

Γκολ: 47′ Πρίγιοβιτς, 65′ Μαουρίσιο

Κάρτες: 15′ Κίτσιου / 63′ Μπαξεβανίδης

Πηγή: sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ναύαγιο» η ΑΕΚ… πνίγηκε στο Αγρίνιο και χάνει επαφή με την κορυφή (Βίντεο)

«Πράσινη μαγεία»: Ο ΠΑΟ συνέτριψε 5-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης (Βίντεο)