«Πράσινη μαγεία»: Ο ΠΑΟ συνέτριψε 5-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης (Βίντεο)

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, ύστερα από ένα μήνα και κάτι. Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και τις ισοπαλίες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, το «τριφύλλι» πανηγύρισε το Σάββατο (24/11) το «τρίποντο», καθώς συνέτριψε τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ με 5-1, στην αναμέτρηση που «άνοιξε την αυλαία» της 11ης αγωνιστικής στη Super League. Τα τέρματα των «πράσινων», οι οποίοι είχαν πετύχει την τελευταία νίκη τους στο πρωτάθλημα στις 20 Οκτωβρίου με 1-0 επί του Πανιωνίου), σημείωσαν οι Μακέντα (15΄, 41΄), Κουρμπέλης (58΄), Ινσούα (62΄) και Γιόχανσον (90+2΄), ενώ ο Απόλλων μείωσε στο 67΄ με τον Σικαμπάλα.

Ο Παναθηναϊκός είχε τις πρώτες καλές στιγμές στο παιχνίδι, καθώς στο 5΄ το σουτ του Μακέντα πέρασε άουτ, ενώ στο 6΄ το σουτ του Μπουζούκη έδιωξε σε κόρνερ ο Χουάντερσον. Τελικά, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 14ο λεπτό, όταν ο Χατζηγιοβάνης έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μακέντα με κεφαλιά «έγραψε» το 1-0, διώχνοντας νωρίς το άγχος από τα… μωρά του Γιώργου Δώνη. Το «τριφύλλι» πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με προβάδισμα δύο τερμάτων, καθώς στο 41΄ ο Κάτσε «βρήκε» τον Μακέντα και ο Ιταλός έστειλε εκ νέου την μπάλα στο βάθος της εστίας του Χουάντερσον, «γράφοντας» το 2-0.

Η εξέλιξη αυτή… απλοποίησε τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό που ευτύχησε στο πρώτο 20λεπτο του β΄ μέρους να πετύχει άλλα δύο γκολ: στο 58΄ ο Χατζηγιοβάνης τροφοδότησε τον Κουρμπέλη και το σουτ του «βρήκε» στον Γκίνο, ωστόσο στην επαναφορά ο Κουρμπέλης ανέβασε το δείκτη του σκορ σε (3-0), ενώ στο 62΄ ο Ινσούα μετά τη συνεργασία του με τον Μακέντα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουάντερσον για το 4-0. Η «ελαφρά ταξιαρχία» κατάφερε να μειώσει σε 4-1 στο 67΄ με τον Σικαμπάλα, ενώ το τελικό 5-1 διαμόρφωσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιόχανσον, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον συνδυασμό Δώνη-Εμμανουηλίδη και την έστειλε στο βάθος της εστίας του Χουάντερσον.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ της αναμέτρησης:

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)

Κίτρινες: Κάτσε – Κονέ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Κότσαρης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα (66΄ Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης (61΄ Στάικος), Κάτσε, Δώνης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (77΄ Εμμανουηλίδης), Μακέντα.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Ματζουράκης): Χουάντερσον, Οριουέλα, Κύργιας, Γκίνο, Μπεντινέλι (46΄ Τριάδης), Κονέ, Ναδάλες, Σικαμπάλα, Τζανετόπουλος (70΄ Ντούρσο), Ζοάο Πέδρο ((63΄ Ακόστα), Ελ-Χέλβε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ναύαγιο» η ΑΕΚ… πνίγηκε στο Αγρίνιο και χάνει επαφή με την κορυφή (Βίντεο)

Μεγάλη ματσάρα! Γλίτωσε στο 95′ το έμφραγμα ο Ολυμπιακός