Αυτά πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πάρει τον τίτλο

Τα αποτελέσματα στους αγώνες της 11ης αγωνιστικής ως ένα βαθμό ξεκαθάρισαν ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει αντίπαλο στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κυρίως τον Ολυμπιακό.

Χωρίς να παραγνωρίζει κανείς τη σπουδαία προσπάθεια που κάνει ο Ατρόμητος, η νίκη των “ερυθρόλευκων” στο Περιστέρι δείχνει πως αυτοί είναι που θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ οφείλει να διατηρήσει ή ακόμη και να διευρύνει τη διαφορά των έξι βαθμών που τους χωρίζει. Από την άλλη πλευρά η ήττα της ΑΕΚ από τον Παναιτωλικό και όσα ακολούθησαν δείχνουν ότι πολύ δύσκολα μπορεί να επιστρέψει στη διεκδίκηση του τίτλου.

ΕΜΜΟΝΗ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Στην Τούμπα η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ιδίως μετά από όσα έγιναν πέρυσι έχει γίνει αυτοσκοπός, σε τόσο μεγάλο βαθμό που δεν απέχει πολύ από το να μετατραπεί σε εμμονή. Κάτι που μπορεί να έχει και τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα τουλάχιστον ο Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του έχουν δείξει ότι δε ζαλίζονται στην κορυφή, καταφέρνουν να παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν και συνεχίζουν το σερί τους που τους προσφέρει βαθμολογική διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες. Η πορεία πρωταθλητισμού που έχει ξεκινήσει από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου η ομάδα της Θεσσαλονίκης απαιτεί να κοιτάει διαρκώς μπροστά και να μην επηρεάζεται από ότι γίνεται στις άλλες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΑΓΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ
Όπως κάθε ομάδα που προπορεύεται πρέπει να είναι συγκεντρωμένη στα δικά της παιχνίδια, αφού γνωρίζει εκ των προτέρων ότι κάθε νίκη της την φέρνει πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Κάθε φορά που ο προπορευόμενος βάζει άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι του δυσκολεύει τα πράγματα για τους διώκτες του και μεταφέρει σε αυτούς το άγχος.

Μέχρι τώρα στον ΠΑΟΚ έχουν καταφέρει να βλέπουν κάθε παιχνίδι ως “τελικό”, να μην αποπροσανατολίζονται από οτιδήποτε μπορεί να προκύπτει στην πορεία τους και αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση και για τη συνέχεια της σεζόν ώστε στο τέλος της να πανηγυρίζουν για επίτευξη του μεγάλου στόχου.

ΟΠΩΣ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΣ ΓΙΝΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Η άποψη μου είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να διεκδικήσει με κάθε τρόπο τη διάκριση του στην Ευρώπη. Την οποία θα μπορούσε να πετύχει, κάνοντας οικονομία δυνάμεων αν ήταν πιο προσεκτικός και καλύτερα προετοιμασμένος στα δύο παιχνίδια με τη Βίντι. Δεν ήταν όμως και πλέον η πρόκριση δεν εξαρτάται από αυτόν, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης στον αγώνα με την Τσέλσι.

Η αλήθεια είναι ότι και ο Ιβάν Σαββίδης περίμενε μια καλύτερη πορεία στον όμιλο του Europa League. Ότι είναι να γίνει θα γίνει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, όμως ο ΠΑΟΚ οφείλει να μην επιτρέψει να επηρεαστεί η πορεία του στο πρωτάθλημα από το αποτέλεσμα που θα έχει η ευρωπαϊκή του πορεία.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα πρέπει να μείνει ανεπηρέαστος ακόμη και αν προκριθεί στους 32 της διοργάνωσης και πολύ περισσότερο αν τελικά αποκλειστεί. Μέχρι τώρα ο Λουτσέσκου έχει δείξει ότι μπορεί να κρατήσει την ομάδα του συγκεντρωμένη όποια και αν είναι τα αποτελέσματα της. Ο ΠΑΟΚ σε αντίθεση με ότι γινόταν στο, όχι τόσο μακρινό, παρελθόν δεν “τρελαίνεται” στις μεγάλες νίκες και δε “διαλύεται” όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Και αυτό ίσως να είναι και το μεγαλύτερο παράσημο του Ρουμάνου.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ
Πολλά θα κριθούν στη συνέχεια από την αντίδραση που θα δείχνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης από παιχνίδι σε παιχνίδι. Κανείς δεν πρέπει να παρασυρθεί στα καλά αποτελέσματα και να θεωρήσει ότι έχει κάτι τελειώσει πριν την ώρα του και το σπουδαιότερο κανείς δεν πρέπει να απογοητευτεί στην περίπτωση που προκύψει κάποια γκέλα στο πρωτάθλημα. Γιατί λογικά κάποια στιγμή θα έρθει και αυτή, εκτός και πιστεύει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει αήττητος το πρωτάθλημα. Στη… στραβή λοιπόν, όλοι στην Τούμπα θα πρέπει να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους και να συνεχίσουν να κοιτούν μπροστά στο στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος….

Του Σ. ΤΖΙΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ

Πηγή: sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακάθεκτος ο ΠΑΟΚ: Νίκησε την Ξάνθη και συνεχίζει την προέλαση του (Βίντεο)

Μεγάλη νίκη με ανατροπή ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι

«Ναύαγιο» η ΑΕΚ… πνίγηκε στο Αγρίνιο και χάνει επαφή με την κορυφή (Βίντεο)