Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 631 αγνοούμενοι και 63 νεκροί από την πυρκαγιά [vid & pic’s]

Η απορία πλέον είναι προφανής: Ποια η αιτία αυτής της ανεξέλεγκτης καταστροφής;

Οι νεκροί είναι πλέον 63 με τις αρχές να αποδίδουν τον μεγάλο απολογισμό των θυμάτων στην απερίγραπτη ταχύτητα με την οποία οι άνεμοι εξάπλωσαν τη φονική πυρκαγιά, ειδικά στην Paradise.

Tο μεγαλύτερο μέρος της πόλης έχει γίνει στάχτη ήδη από την περασμένη εβδομάδα με την ειδυλλιακή Paradise πλέον να είναι μια περιοχή φάντασμα με άδειες εκτάσεις που ακόμα καπνίζουν.
Η Camp Fire, είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνια των 39 εκατομμυρίων κατοίκων. Από τις 8 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6.30 π.μ (τοπική ώρα), η μεγάλη Πολιτεία της Αμερικής καίγεται.

Οι αρχές ενισχύουν διαρκώς το προσωπικό και οι εκατοντάδες πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια. Περίπου 500 στρέμματα γης αποτελούν «νεκρό» έδαφος.
Σύμφωνα με τον πυροσβέστη Scott McLean «σχεδόν ολόκληρη η κοινότητα Paradise έχει καταστραφεί. Μοιάζει με αφανισμό. Ο άνεμος που περιμέναμε ήρθε και αφάνισε τα πάντα».
Η έκκληση για δωρεές υπέρ των πληγέντων έχουν ξεκινήσει και τα social media έχουν γεμίσει με διευθύνσεις και τρόπους συνεισφοράς.

Η κατάσταση ερευνάται στενά από τις Αρχές και το πόρισμα αναμένεται να είναι μία σχολαστικά διεξοδική και χρονοβόρα υπόθεση.

Πάντως οι πολιτικοί βρίσκονται στο στόχαστρο με τους πληγέντες που είναι σε απόγνωση να κατηγορούν το Ντόναλντ Τραμπ για πλήρη αδιαφορία.

Διαβάστε, επίσης:«Βόμβα» από NBC: Ο Τραμπ εξετάζει έκδοση Γκιουλέν στην Τουρκία!