Ο καιρός, σήμερα, 15 Νοεμβρίου

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

41

Με βροχές θα κυλήσει ο καιρός την Πέμπτη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και οι βροχές θα είναι ικανοποιητικές που θα συνεχιστούν την Παρασκευή. Παράλληλα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδος Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει προοδευτική πτώση της τάξης των 6 με 8 βαθμών προς το τέλος της εβδομάδος και οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα βρίσκονται περί τους 12 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά:
Αττική:Αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και σταδιακά από το απόγευμα τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς.

Δυτική Μακεδονία: Αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στη Θράκη και τις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα. Τοπικά περιορισμένη θα είναι ορατότητα στη δυτική Μακεδονία τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς έως 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά του Ιονίου,  Ήπειρος, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος: Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και στην Ήπειρο θα σημειωθεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς. Στην Ήπειρο θα είναι τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια όπου βαθμιαία είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 Κυκλάδες και Κρήτη: Αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

Νησιά του ανατολικού Αιγαίου και  Δωδεκάνησα: Θα σημειωθούν νεφώσεις στα βόρεια παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ζάκυνθος: Προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς.

Δείτε, επίσης:Διαβάστε τα – Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων με μια ματιά

Διαβάστε τα – Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων με μια ματιά

Διαβάστε τα – Τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων με μια ματιά