Πώς συνδέεται ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου των Jumbo και η βίλα του Πέτρου Κωστόπουλου

Ο κ. Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, ήταν από τους βασικούς συντελεστές στην πορεία της αλυσίδας, καθώς αποτελεί μέλος της από το 1995, ενώ διατηρούσε τον ρόλο του αναπληρωτή αντιπροέδρου.

Όταν ο μέχρι πρότινος παντοδύναμος αντιπρόεδρος της Jumbo Ευάγγελος Παπαευαγγέλου «έσκαγε» 4.700.000 ευρώ για να αγοράσει την πολυτελέστατη βίλα του Πέτρου Κωστόπουλου στη Φιλοθέη, κανείς δεν περίμενε ότι το νέο ιδιοκτήτη τον περίμενε μία δυσάρεστη δικαστική περιπέτεια.

Η έρευνα της Δικαιοσύνης απέδειξε ότι ο κ. Παπαευαγγέλου εμπλεκόταν σε μία μεγάλη κομπίνα, μαζί με στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, για την πώληση ακινήτων στην Ελλάδα, μέσω POS, σε Κινέζους τουρίστες !Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, ο κ. Παπαευαγγέλου είχε συστήσει προσωπική εταιρεία ή εταιρείες, μέσω των οποίων είχε προβεί σε αγορές αρκετών ακινήτων μέσω πλειστηριασμών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η βίλα του εκδότη Πέτρου Κωστόπουλου στη Φιλοθέη, για την οποία έδωσε 4,7 εκατ. ευρώ. Ακόμη, εταιρεία που συνδέεται με τον κ. Παπαευαγγέλου πλειοδότησε πρόσφατα σε πλειστηριασμό για το συγκρότημα τεσσάρων ημιτελών κατοικιών της εταιρείας Koumbas Development του Γιώργου Κούμπα, σε οικόπεδο της τάξεως των 1.000 τ.μ. στο Παλαιό Ψυχικό. Για τα συγκεκριμένα ακίνητα κατεβλήθη ποσό 2 εκατ. ευρώ, αν και η τιμή εκκίνησης δεν ξεπερνούσε το 1 εκατ. ευρώ. Το σπίτι περιλαμβάνει 4 επίπεδα: Το υπόγειο με 528τ.μ., το ισόγειο με 280τ.μ., τον πρώτο με 253τ.μ. και τον δεύτερο με 182τ.μ.Το δε σχεδιασμό είχε κάνει ο αρχιτέκτονας Τάσος Ζέππος.

Ο κ. Παπαευαγγέλου είναι παντρεμένος με Μυκονιάτισα και είναι στην εταιρεία από το 1995. Ενώ πριν από 6 χρόνια έκανε συνδικαιούχους τις κόρες του σε κοινές επενδυτικές μερίδες, μοιράζοντας στην κάθε μία 1.971.727 μετοχές απ’ την προσωπική επενδυτική του μερίδα.

Διαβάστε, επίσης:Τράπεζες: Πώς θα μειώσουν κατά 50 δισ. τα κόκκινα δάνεια σε τρία χρόνια