Βουλιαράτες: Επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη του άταφου Κωνσταντίνου Κατσίφα

Η Ελλάδα θεωρεί, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, απαραίτητη την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας για επιστροφή της σορού και ενταφιασμό, εξέλιξη που επ' ουδενί επηρεάζει τα δικονομικά δικαιώματά της, όπως προβλέπονται από τη συναφή αλβανική νομοθεσία.

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, στο χωριό Βουλιαράτες, στη Βόρεια Ήπειρο.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας παραμένει άταφος πολλά 24ωρα μετά τον θάνατό του, καθώς οι αλβανικές αρχές, αρνούνται να δώσουν τη σορό του 35χρονου στην οικογένειά του, βασανίζοντας έτσι τους συγγενείς του.

Οι αλβανικές αρχές με συνεχή τερτίπια που φτάνουν μέχρι του σημείου να ανοίξουν δικογραφία κατά του νεκρού 35χρονου, παίζουν με τον πόνο της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Η απάντηση της μητέρας του 35χρονου Κωνσταντίνου, της κυρίας Βασιλική Κατσίφα, συγκλονίζει: «Εγώ ένα θέλω: να μου έρθει το γρηγορότερο εδώ. Γιατί το κρατάνε;».
«Γιατί το κρατάνε Βαγγέλη, γιατί δε φωνάζετε όλοι;» είπε η κυρία Κατσίφα στον βουλευτή του κόμματος LSI Βαγγέλη Τάβο και στην ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους με τους οποίους συναντήθηκε το Σάββατο.
«Θέλω να δικαιώσω το παιδί μου» ακούγεται να λέει η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα. «Δεν έκανε τίποτα, έβαλε πέντε σημαίες στο χωριό».
«Ήθελε τον τόπο του, το χωριό του. Να ζούμε με το φόβο;» αναρωτιέται η κυρία Βασιλική Κατσίφα προσθέτοντας ότι «το παιδί μου ήταν θρήσκο, είχε κάτω από το μαξιλάρι του την προσευχή».

Διαβάστε, επίσης:Συλλήψεις διακινητών παράνομων μεταναστών σε Έβρο και Ροδόπη