Ρόδος – δολοφονία φοιτήτριας : Εξετάζεται η πιθανότητα εμπλοκής και άλλων ατόμων

Χθες τελέστηκε και τρισάγιο στη μνήμη της φοιτήτριας από κατοίκους της Λίνδου, εκεί που βρέθηκε το σώμα της.

«Μετά τις απολογίες ενδεχομένως να προκύψουν ποινικά αδικήματα και για άλλα πρόσωπα που φέρεται, με βάση τις μαρτυρίες, να εμπλέκονται σε διάφορα στάδια της συγκεκριμένης υπόθεσης», είπε χαρακτηριστικά η κ. Φώτη, η οποία, ωστόσο, δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η εξέλιξη των ερευνών

Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε εκτενώς στις εξελίξεις που υπάρχουν στην πολύκροτη υπόθεση, σημειώνοντας πως εντοπίστηκαν τα ρούχα της δολοφονηθείσας, όπως και το σίδερο «με το οποίο φέρεται οι δράστες να την χτύπησαν στο κεφάλι. Βρέθηκαν χθες το βράδυ από δύτες του Λιμενικού, ύστερα από υποδείξεις του 19χρονου (σ.σ. κατηγορουμένου) για το σημείο που απέρριψαν τα ρούχα και το σώμα της φοιτήτριας».

«Οι έρευνες συνεχίζονται», είπε η κ. Φώτη, λέγοντας πως «μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο έχει μπει στο μικροσκόπιο και γίνεται προσπάθεια να αντλήσουν οι Αρχές ό,τι στοιχείο θα τους φανεί χρήσιμο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Αγανακτισμένη η τοπική κοινωνία

Ερωτώμενη για το κλίμα που επικρατεί στο νησί, η δημοσιογράφος τόνισε πως «είναι πολύ βαρύ» και προσέθεσε: «αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι πολλοί Ρόδιοι συγκεντρώθηκαν χθες έξω από τα δικαστήρια της Ρόδου για να αποδοκιμάσουν τους δύο κατηγορούμενους, που μεταφέρθηκαν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – με αλεξίσφαιρα γιλέκα, σιδηροδέσμιοι – γιατί υπάρχει φόβος κάποιοι να επιχειρήσουν να τους λιντσάρουν, υπάρχει αυτή η αίσθηση. Χθες τελέστηκε και τρισάγιο στη μνήμη της φοιτήτριας από κατοίκους της Λίνδου, εκεί που βρέθηκε το σώμα της», σημείωσε η ίδια.

«Είναι μία υπόθεση που μας έχει συγκλονίσει. Σε μία κοινωνία φιλήσυχη, όπως αυτή της Ρόδου και σε τέτοια περιστατικά αγριότητας αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, υπάρχει οργή, θυμός…»

Η απολογία των δύο κατηγορουμένων, που όπως είπε η κ. Φώτη «επί του παρόντος φαίνεται να επιρρίπτουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον και στο μόνο σημείο που συμφωνούν είναι ότι βρέθηκαν και οι τρεις κάποια στιγμή στο ίδιο σπίτι», αναμένεται αύριο, Παρασκευή, στη μία το μεσημέρι.

Διαβάστε, επίσης:Ρόδος: Βρέθηκε το σίδερο με το οποίο χτύπησαν στο πρόσωπο τη φοιτήτρια