Ξαναγράφεται η ιστορία; Μεγαλιθική «πυραμίδα» 20.000 ετών στην Ινδονησία! (Εικόνες)

Ένα τεράστιο πυραμιδοειδές μεγαλιθικό κατασκεύασμα υπάρχει στην Ινδονησία, θαμμένο κάτω από την επιφάνεια για αρκετές χιλιάδες χρόνια. Σχετική ανακοίνωση έγινε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης στην Ουάσινγκτον από Ινδονήσιους επιστήμονες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για την αρχαιότερη πυραμίδα στον κόσμο, ηλικίας άνω των 10.000 ετών.

Η παλαιότερη πυραμίδα στην Αίγυπτο χτίστηκε πριν από περίπου 5.000 χρόνια, αλλά αυτή η παρόμοια κατασκευή μπορεί να είναι έως και τέσσερις φορές αρχαιότερη.

Η πυραμίδα της Σακκάρα στην Αίγυπτο θεωρείται η αρχαιότερη στον κόσμο, σύμφωνα με την επίσημη ιστορία. Χρονολογείται στην τρίτη Δυναστεία γύρω στα 2.650 π.Χ..

Εάν είναι αλήθεια ο ισχυρισμός των ερευνητών, τότε πρέπει να ξαναγράψουμε την ιστορία, προσπαθώντας να ρίξουμε φως σε έναν σκοτεινό αλλά αρκετά προηγμένο αρχαίο πολιτισμό.

Η «πυραμίδα» βρίσκεται στο όρος Παντάγκ (Gunung Padang) της Δυτικής Ιάβας και στην κορυφή της είχε ανακαλυφθεί στις αρχές του 19ου αιώνα μια αρχαιολογική τοποθεσία με σειρές από αρχαίους πέτρινους κίονες. Όμως έως τώρα κανείς δεν είχε αντιληφθεί -σύμφωνα με τους ερευνητές- ότι ο λόφος κάτω από αυτό το μνημείο με το περίεργο σχήμα δεν είναι στην πραγματικότητα παρά ένα τεράστιο έργο από ανθρώπινα χέρια.

«Αυτό που έως τώρα φαινόταν να είναι απλώς ένα κτίριο στην επιφάνεια, στην πραγματικότητα έχει βάθος – πρόκειται για μια τεράστια κατασκευή», δήλωσε ο Ινδονήσιος γεωλόγος Αντάνγκ Μπαχτιάρ.

Γεωλόγος ισχυρίζεται ότι η πυραμίδα που είναι κρυμμένη κάτω από ερείπια στη Δυτική Ιάβα, θα μπορούσε να ξαναγράψει την ιστορία και να ρίξει φως σε έναν ισχυρό και εξελιγμένο αρχαίο πολιτισμό.

Αν και εκ πρώτης όψεως, η υπόγεια κατασκευή θυμίζει πυραμίδα, διαφέρει από τις πυραμίδες των Μάγια, όπως δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής, γεωφυσικός Ντάνι Χίλμαν Ναταβιντζάγια του Ινδονησιακού Κέντρο Επιστημών. Ενώ οι πυραμίδες των Μάγια έτειναν να είναι συμμετρικές, η ινδονησιακή είναι επιμήκης, διαθέτοντας ένα ασυνήθιστο ημικύκλιο στο μπροστινό μέρος της. Ο ίδιος πιστεύει ότι η κατασκευή της πυραμίδας μπορεί να ξεκίνησε και πριν από 20.000 έτη!

Ο μεγαλιθικός αρχαιολογικός χώρος του Παντάνγκ ανακαλύφθηκε το 1914 και είναι ο μεγαλύτερος του είδους στην Ινδονησία. Βρίσκεται ανάμεσα σε ηφαίστεια, φυτείες μπανάνας και τσαγιού, στα 885 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.

Χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους, όπως ραντάρ που «βλέπουν» στο υπέδαφος, σεισμική τομογραφία, δειγματοληπτικές γεωτρήσεις και αρχαιολογικές ανασκαφές, οι ερευνητές σταδιακά ανακάλυψαν τα διαδοχικά στρώματα αυτής της κρυμμένης κατασκευής, η οποία, όπως λένε, εκτείνεται σε μια έκταση περίπου 150.000 τετραγωνικών μέτρων και έχει χτιστεί βαθμιαία στη διάρκεια αρκετών χιλιετιών, με κάθε στρώμα να αντιπροσωπεύει μια διαφορετική περίοδο.

Ηφαιστειακά κατάλοιπα στην πλαγιά του λόφου, η οποία θεωρείται ιερή από τους Σουντανέζους (Sundanese), που ζουν στην περιοχή.

Το ανώτερο -και από παλιότερα ορατό- στρώμα, ηλικίας 3.000 έως 3.500 ετών, σύμφωνα με τους επιστήμονες, περιλαμβάνει τείχη, δρόμους και κίονες από βασαλτικά πετρώματα που περιβάλλουν κλιμακωτούς χώρους. Κάτω από την επιφάνεια και σε βάθος περίπου τριών μέτρων υπάρχει ένα δεύτερο στρώμα με παρόμοιες πέτρινες κολώνες ηλικίας περίπου 7.000 ετών.

Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που αμφισβητούν τους ισχυρισμούς του Χίλμαν. 34 αρχαιολόγοι και γεωλόγοι υπέβαλαν μια έκθεση που επικρίνει τις μεθόδους και τα κίνητρα των ερευνών.

Λένε ότι η ανασκαφή απειλεί τη διατήρηση του τοπίου και είναι αντίθετοι με την προοπτική να υπάρχει και εμπλοκή της πολιτικής στην ανασκαφή.

Ο ηφαιστειολόγος Sutikno Bronto πιστεύει ότι η δομή δεν είναι πυραμίδα, αλλά ο κώνος ενός παλαιού ηφαιστείου και τα απομεινάρια είναι φυσικά αντικείμενα και όχι κατασκευασμένα από τον άνθρωπο.

Ένας άλλος ανώνυμος εμπειρογνώμονας είναι σκεπτικός αν ένας τέτοιος αρχαίος πολιτισμός θα μπορούσε να έχει προχωρήσει τόσο ώστε να οικοδομήσει μια πυραμίδα τόσες πολλές χιλιάδες χρόνια πριν, όταν εργαλεία που έχουν ανακαλυφθεί σε ένα κοντινό σπήλαιο και που χρονολογούνται στο 7000 π.Χ., είναι πολύ πρωτόγονα.

Ηλίας Σιατούνης

Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Mail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τεράστια αρχαία «πυραμίδα» και συγκρότημα αποστραγγιστικών σηράγγων ανακαλύφθηκαν στην Κέρο!

Μυστικό υπόγειο τούνελ βρέθηκε κάτω από την Πυραμίδα της Σελήνης στο Μεξικό (Εικόνες και βίντεο)

Ανακαλύφθηκε τεράστια «Μεγαλόπολη» των Μάγιας θαμμένη στις ζούγκλες της Γουατεμάλας (Εικόνες)