«Τέλος» ο Πασκουάλ: Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό ο Ισπανός τεχνικός

Ο Τσάβι Πασκουάλ άνοιξε την πόρτα της εξόδου από τον Παναθηναϊκό, μία ημέρα μετά την ήττα με «κάτω τα χέρια» από την Ρεάλ στη Μαδρίτη και το αρνητικό ρεκόρ που έχει πλέον ο Παναθηναϊκός στην Euroleague (6-7), το οποίο τον έθεσε εκτός οκτάδας και πλέι οφ. Ο Καταλανός αποχαιρετά το «τριφύλλι» μετά από 2.5 χρόνια θητείας στην ομάδα, η οποία πλέον περνά -πιθανότατα- έως το τέλος της σεζόν στον Γιώργο Βόβορα. Ο Έλληνας τεχνικός καλείται να ηγηθεί της προσπάθειας αντεπίθεσης του Παναθηναϊκού, αρχής γενομένης από το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο (21/12), μαζί με τους συνεργάτες του και τον Φραγκίσκο Αλβέρτη.

Μιλώντας από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, πριν την προπόνηση του Παναθηναϊκού, ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή, αποκάλυψε: «Καταρχήν μας ζητήθηκε από την διοίκηση να ετοιμάσουμε την ομάδα με τον Αλβέρτη και τους υπόλοιπους συνεργάτες. Πρέπει να ετοιμάσουμε την ομάδα για έναν “τελικό”. Πρέπει να βγάλουμε αντίδραση, περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί η Αρμάνι είναι μία πολύ καλή ομάδα με ταλέντο. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι, να παλέψουμε σε κάθε κατοχή και να δώσουμε τον καλυτερο εαυτό μας».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του «τριφυλλιού», Νικ Καλάθης, δήλωσε: «Πρέπει να παίξουμε καλύτερα, να έχουμε μεγαλύτερη ενέργεια και συγκέντρωση στα παιχνίδια. Πρέπει να έχουμε έναν σκοπό στα παιχνίδι μας και πρέπει να παλέψουμε για 40 λεπτά. Είναι πάντα καλό να έχεις back to back παιχνίδια. Δεν έχεις να σκεφτείς πολλά αλλά πρέπει να διορθώσουμε όλα όσα κάναμε λάθος και να επανέλθουμε για τη νίκη. Είχαμε κάποιες άσχημες στιγμές τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω πως αυτή είναι η πιο δύσκολη, με το ρεκόρ και τις εμφανίσεις μας. Είναι δουλειά μας να ξεπεράσουμε αυτά τα πράγματα και να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ. Ελπίζω να επανέλθουμε και να εμφανιστούμε, παίζοντας καλά».

Η ανακοίνωση

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον Τσάβι Πασκουάλ, για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια. Αναλυτικά:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον ΚΥΡΙΟ Τσάβι Πασκουάλ, έναν εξαιρετικό άνθρωπο και επαγγελματία. Η διοίκηση της ΚΑΕ συμφώνησε με τον κ. Πασκουάλ πως το καλύτερο δυνατό για την ομάδα είναι να χωρίσουν φιλικά οι δρόμοι τους. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Τσάβι Πασκουάλ για όσα προσέφερε στην ομάδα μας τα δύο αυτά χρόνια και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του. Θα είναι πάντα ένας φίλος του Συλλόγου μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξύπνησε στο τέλος και γλίτωσε το… έμφραγμα

Άλωσε το ΟΑΚΑ η Ζαλγκίρις – Τραγικός ο Παναθηναϊκός

Άφαντος ο Παναθηναϊκός – Περίπατος της Φενέρ στο ΟΑΚΑ

Χίμκι – Παναθηναϊκός 76-68: Ούτε τώρα έκανε την υπέρβαση