Κλειστά σχολεία στην Αττική λόγω κακοκαιρίας: Προσοχή από την Περιφέρεια

Η Περιφέρεια Αττικής εντείνει τα μέτρα και τις δράσεις της, συντονίζοντας παράλληλα τη συνέργεια όλων των εμπλεκομένων, για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας, η οποία αυτή την ώρα βρίσκεται προ των πυλών της Αττικής.

Ήδη από νωρίς το πρωί η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, με επιστολή προς τους Δημάρχους της Περιφέρειας, ζητά ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, τονίζοντας την «ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων» καθώς είναι «δεδομένη η απόλυτη προτεραιότητα που δίνουμε όλοι μας στην ασφάλεια των μαθητών».

Η πρώτη ενημέρωση για τα σχολεία, το μεσημέρι, αφορούσε κυρίως στις Περιφερειακές Ενότητες : Ανατολικής και Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα τους δήμους : Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα και για την Τετάρτη, Παιανίας, Σπάτων – Αρτέμιδας, Ωρωπού, Διονύσου, Σαρωνικού, Μεγαρέων, Ελευσίνας και από τα νησιά τις Σπετσες.

Ωστόσο αυτή θα επικαιροποιείται, διαρκώς, ανάλογα με τη ροή της πληροφόρησης που θα λαμβάνεται από τους Δήμους, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής όπου έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα.

Στην επιστολή της η περιφερειάρχης αφού εύχεται «για μια εποικοδομητική χρονιά στην Αττική και την πατρίδα μας», αναφέρεται στις προγνώσεις του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, περί «ακραίων καιρικών φαινομένων, με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες». Συγκεκριμένα ενημερώνει ότι αναμένονται χιονοπτώσεις και παγετός σε Δήμους της Περιφέρειας, που είναι πιθανό να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στη μετακίνηση, και των μαθητών από την κατοικία τους προς τα σχολεία τους. Υπογραμμίζει το ενδιαφέρον όλων «στην ασφάλεια των μαθητών» και στην «ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα». Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζει πως απαιτείται η ετοιμότητα των δήμων «οπου χρειαστεί, κατά την κρίση τους, να προβούν σε προληπτική διακοπή μαθημάτων αλλά και στους διευθυντές των σχολείων έγκαιρα να θερμάνουν τις σχολικές αίθουσες που θα υποδεχθούν τους μαθητές, μετά τις διακοπές των γιορτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκίνησε η επέλαση του χιονιά – Μαγικές εικόνες στα Τρίκαλα

Προσοχή: Πυκνό χιόνι στην Πάρνηθα – Κλειστοί οι δρόμοι (Βίντεο)

Κοζάνη: Στόλισε το αυτοκίνητο του και έκανε βόλτες στην πόλη (Βίντεο)

Προσοχή: Ο «Τηλέμαχος» φέρνει χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας – Αναλυτική πρόγνωση