ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση έχει τις 151 ψήφους για οποιαδήποτε κρίσιμη ψηφοφορία»

Η κυβέρνηση έχει τις 151 ψήφους, τόσο για τη συμφωνία των Πρεσπών όσο και για οποιαδήποτε κρίσιμη ψηφοφορία. Αυτή είναι, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, η εκτίμηση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η συνεδρίαση της οποίας λίγο πριν την 17:30η.

«Για την υπερψήφιση της ιστορικής συμφωνίας των Πρεσπών υπάρχει ευθύνη σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και για τους βουλευτές ώστε να λυθεί ένα ζήτημα που έχει ταλανίσει τη χώρα από δεκαετίες» τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής πρώτης για το 2019 συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, η Πολιτική Γραμματεία εκτίμησε επίσης, ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει σε πολύ σημαντικούς στόχους όπως η έξοδος από τα μνημόνια και η σταθεροποίηση της οικονομίας, και η επόμενη περίοδος θα είναι ιδιαίτερα σημαντική πολιτικά και κοινοβουλευτικά, καθώς εκτός από το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών θα τεθούν θέματα, όπως η συνταγματική αναθεώρηση, η συμφωνία με την Εκκλησία, η αύξηση του κατώτερου μισθού, η προστασία της πρώτης κατοικίας και η επιδότηση του ενοικίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαρίτσης: Δεν κάνουμε πίσω, η συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί

Θέμα ημερών το διαζύγιο Καμμένου-Τσίπρα: Πού το πάει ο υπουργός Άμυνας