Παραίτηση υπέβαλλε η Παπακώστα λόγω απειλών – Δεν έγινε αποδεκτή

Μηνύματα εστάλησαν σε βουλευτές των ΑΝΕΛ και ανεξάρτητους με σκοπό να καταψηφίσουν τη συμφωνία

Πριν από δύο ημέρες η Κατερίνα Παπακώστα υπέβαλε την παραίτησή της στον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο ο πρωθυπουργός δεν την έκανε δεκτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και είπε πως επιθυμεί να παραιτηθεί μετά τις απειλές που υποστηρίζει πως έχει δεχθεί, αλλά και επειδή κατηγορήθηκε ότι έκανε συναλλαγή ανταλλάσοντας την ψήφο της υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Παπακώστα: Τι έγραφαν τα απειλητικά μηνύματα που δέχθηκε

Ένας άνδρας 62 ετών, πρώην ναυτικός, θα οδηγηθεί την Πέμπτη στον ανακριτή για τα απειλητικά μηνύματα που έστειλε στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα αναφορικά με τη στάση της για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Έρχεται Γουδί. Θα σας εκτελέσουμε αν ψηφίσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών», έγραψε το πρώτο μήνυμα που δέχτηκε η Κατερίνα Παπακώστα, ενώ στο δεύτερο αναφερόταν πως «η Μακεδονία δεν πωλείται».

Στην απολογία του μετά τη σύλληψή του, αργά τη Δευτέρα στο Παγκράτι, ο 62χρονος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι «μου την… έδωσε ως Έλληνα πατριώτη».

Αποκάλυψε δε ότι έχει στείλει μηνύματα και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα αλλά δεν θυμάται σε ποια.

«Με «τρέχουν» γιατί έστειλα μήνυμα στην Παπακώστα να μην τολμήσει να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο ίδιος στον εισαγγελέα.

Η Κατερίνα Παπακώστα, όπως έχει γίνει γνωστό, είχε δεχθεί φωτογραφίες με λιωμένα κεφάλια γυναικών.

Μηνύματα εστάλησαν σε βουλευτές των ΑΝΕΛ και ανεξάρτητους με σκοπό να καταψηφίσουν τη συμφωνία.