Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ μετά το «διαζύγιο» Τσίπρα – Καμμένου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός περίπου κατά 11 μονάδες, ενώ στην παράσταση νίκης το 59.6% θεωρεί ότι θα νικήσει η ΝΔ

Σημαντική διαφορά 13,1 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει η πρώτη έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα της διάσπασης του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, όπως καταγράφει η Opinion Poll σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα 14 του μηνός, αν είχαμε βουλευτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή, το 27,7% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία και μόλις του 14,6 ΣΥΡΙΖΑ.

Αξιοσημείωτο επίσης εύρημα είναι η εικόνα αποσύνθεσης των ΑΝΕΛ που φθάνουν μόλις το 0,4% και να υπολείπονται της Πλεύσης Ελευθερίας (1,5%), της Ελληνικής Λύσης (2,2%), του ΛΑΟΣ (1,3%) κ.ά.Απώλειες καταγράφει και το Ποτάμι που αγγίζει το 0,6%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός περίπου κατά 11 μονάδες, ενώ στην παράσταση νίκης το 59.6% θεωρεί ότι θα νικήσει η ΝΔ, έναντι ενός 17.2% που πιστεύει πως θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε, επίσης:

Θεσσαλονίκη: Γέμισε το κέντρο με αφίσες πολιτικών – «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;»