Με γερμανικά διαβατήρια περίπου 40 τζιχαντιστές που κρατούνται από Κούρδους στη Συρία

Εκτιμάται ότι περίπου σαράντα μαχητές της αυτοαποκαλούμενης τζιχαντιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), που έχουν αιχμαλωτιστεί και κρατούνται από Κούρδους παραστρατιωτικούς στη Συρία, διαθέτουν γερμανικά διαβατήρια, ενημέρωσαν κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο το Γερμανικό Πρακτορείο. Τα πρόσωπα αυτά έχουν είτε διπλή υπηκοότητα – τη γερμανική και κάποιου άλλου κράτους – ή μόνο τη γερμανική υπηκοότητα. Οι γερμανικές αρχές αυτή τη στιγμή δεν διαθέτουν περισσότερα προσωπικά τους δεδομένα, όπως τις διευθύνσεις τους. Κατά τις πηγές του πρακτορείου, ο αριθμός τους ενδέχεται να αυξηθεί.

Οι γερμανικές αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους σε περίπου 100 πρόσωπα που διατηρούν δεσμούς με το ΙΚ, ανάμεσά τους γυναίκες και δεκάδες παιδιά. Η ταυτότητα των περίπου εξήντα είναι ήδη μάλλον σαφής, αλλά όχι επιβεβαιωμένη απόλυτα. Έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για 18 από τα 40 μέλη του ΙΚ με γερμανική υπηκοότητα τα οποία έχουν αιχμαλωτιστεί και κρατούνται σε κουρδικές περιοχές.Οι περισσότερες πληροφορίες που δόθηκαν στο dpa από τις πηγές προέρχονται από τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απαίτησε το Σάββατο οι ευρωπαϊκές χώρες να επαναπατρίσουν και να προσαγάγουν ενώπιον της δικαιοσύνης 800 και πλέον υπηκόους τους, ξένους μαχητές του ΙΚ που έχουν αιχμαλωτιστεί και κρατούνται στη Συρία. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόσθεσε ότι σε διαφορετική περίπτωση οι ΗΠΑ, που σχεδιάζουν να αποσύρουν σύντομα τα στρατεύματά τους από τη Συρία, δεν θα έχουν άλλη επιλογή παρά να αφήσουν ελεύθερους τους ευρωπαίους τζιχαντιστές. Οι εκατοντάδες ξένοι μαχητές πάντως βρίσκονται στα χέρια των Κούρδων, όχι των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο συριακός στρατός διείσδυσε στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ

Η ISIS δίνει «διαβατήρια για τον παράδεισο» σε τζιχαντιστές αυτοκτονίας!

Πρωτότυπος εορτασμός από Σύρια – Τι έκανε μετά την απελευθέρωση της Ράκα από τους τζιχαντιστές (Εικόνες)