Παγετός και ισχυροί άνεμοι στον Έβρο – Η κατάσταση στους δρόμους (Βίντεο)

48

Στο ρυθμό της κακοκαιρίας κινείται από τα ξημερώματα και ο νομός Έβρου και μπορεί, με εξαίρεση την Σαμοθράκη, το χιόνι που έπεσε να μην είναι πολύ, αλλά ο παγετός λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και οι ισχυροί άνεμοι, δημιουργούν προβλήματα, αν και η κυκλοφορία στους δρόμους διεξάγεται κανονικά.

Χιόνι έπεσε κυρίως σε περιοχές των δήμων Διδυμοτείχου και Σουφλίου, αλλά και σε κάποια χωριά του δήμου Ορεστιάδας. Ο παγετός και από τις βροχές και από τα χιόνια λίγων εκατοστών κάνουν επικίνδυνους τους δρόμους, τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό δίκτυο, αλλά και μέσα στις πόλεις, αφού γλιστρούν και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή.

Η κυκλοφορία πάντως διεξάγεται κανονικά, τουλάχιστον όσον αφορά το οδικό δίκτυο. Όπως είπε στο Evros-news.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος της Περιφέριας ΑΜ-Θ Κώστας Βενετίδης: “Από τις πέντε το πρωί βγάλαμε τα μηχανήματα της Περιφέρειας στους δρόμους να καθαρίζουν και να ρίχνουν αλάτι. Μπορεί το χιόνι να μην είναι πολύ, αλλά επειδή υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες ο παγετός από τις χθεσινές βροχές και το χιόνι, τους κάνει επικίνδυνους. Δεν έχουμε προβλήματα αποκλεισμού πουθενά, είμαστε σε συνεχή συνεργασία με τους δήμους, αλλά όπως ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις, όλοι επιβάλλεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις. Οδηγοί και πεζοί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σαρώνει η κακοκαιρία: Χιόνια σε Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα μέχρι και Εύβοια (Βίντεο)

Πρώτα προβλήματα στην Αττική: Κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας λόγω χιονόπτωσης